23210 85579 Αποστολές σε όλη την Ελλάδα

Αν πιστεύεις κάποιο από τα παρακάτω …κάνεις λάθος!

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όλοι μας έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουμε ότι τα φυτά μας δεν είναι και τόσο ευχαριστημένα από τη φροντίδα που τα παρέχουμε. Αυτό μπορεί να συμβεί αν παραβλέψουμε κάποια βασικά πράγματα όσον αφορά στην περιποίησή τους. Για το λόγο αυτό συγκεντρώσαμε τα πιο συχνά λάθη φροντίδας που μπορεί να κάνει κάποιος ιδιοκτήτης φυτών εσωτερικού χώρου. Πάμε να τα δούμε!

Λάθος Νο1: Νερό

Πηγή: www.wallygro.com

Ένα από τα συχνότερα λάθη είναι η εσφαλμένη πεποίθηση ότι τα φυτά χρειάζονται πολύ νερό! Θα πρέπει να έχετε στο νου σας ότι τα φυτά δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες σε πότισμα! Για παράδειγμα, οι κάκτοι και τα παχύφυτα προτιμούν το ξηρό έδαφος, ενώ τα τροπικά φυτά το υγρό. Η ακριβής ποσότητα νερού και η συχνότητα ποτίσματος εξαρτάται από το είδος και την ποικιλία του κάθε φυτού. Ακολουθήστε τις οδηγίες ποτίσματος που θα βρείτε σε κάθε μας φυτό στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με τη σωστή ανάπτυξή τους!

Λάθος Νο2: Φως

Πηγή: www.swansonsnursery.com

Το δεύτερο συχνότερο λάθος έγκειται στο γεγονός ότι πολλοί πιστεύουν ότι όλα τα φυτά χρειάζονται πολύ φως! Φυσικά και το φως είναι απαραίτητο, όμως η άμεση έκθεση των φυτών σε αυτό, θα δημιουργήσει εγκαύματα στο φύλλωμά τους. Συνεπώς, το έντονο άμεσο ηλιακό φως θα πρέπει να αποφεύγεται για τα περισσότερα είδη φυτών, πλην των κάκτων και ορισμένων παχύφυτων που έχουν μεγαλύτερη ανοχή σε αυτό. Για τα περισσότερα είδη προτείνουμε το έμμεσο ηλιακό φως και ειδικότερα το φως του ήλιου που αντανακλάται σε έναν τοίχο ή διαχέεται μέσω μιας κουρτίνας. Φυσικά, υπάρχουν και φυτά που ανέχονται ακόμη και συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Δείτε περισσότερα εδώ.

Λάθος Νο3: Συντήρηση

Πηγή: www.bloomscape.com

Ένα ακόμη λάθος αφορά στην εσφαλμένη αντίληψη ότι όλα τα φυτά απαιτούν κοπιαστική συντήρηση. Αυτό δεν ισχύει καθόλου! Τουναντίον πολλά φυτά –κυρίως τα ανθεκτικά είδη- είναι στην πραγματικότητα πιο ευτυχισμένα, εάν τα παραμελείτε λιγάκι. Αυτά τα φυτά είναι πολύ «σκληρά για να πεθάνουν» και απαιτούν ελάχιστη φροντίδα. Δείτε μια λίστα με μερικά από αυτά τα φυτά εδώ.

Λάθος Νο4: Συχνή μετακίνηση

Πηγή: www.lakesideplantcentre.co.uk

Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που αλλάζουν συνεχώς θέση στα φυτά τους, ρισκάρετε να δυσαρεστήσετε τους πράσινους «φίλους» σας! Όταν αγοράζετε ένα νέο φυτό, η σταθερότητα είναι απαραίτητη για να μπορέσει να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον. Επίσης, όταν βρει τη θέση του στο χώρο και «βολευτεί» η όποια αλλαγή μπορεί να αποβεί ενοχλητική ως και μοιραία για την ανάπτυξή του. Συνεπώς, οι υπερβολικές και συχνές άσκοπες μετακινήσεις των φυτών σας θα πρέπει να αποφεύγονται. Προτείνονται μόνο στην περίπτωση που το φυτό σας δείχνει κάποιο σημάδι δυσαρέσκειας στο σημείο το οποίο βρίσκεται.

Λάθος Νο5: Έλλειψη αυτοπεποίθησης

Για το τέλος κρατήσαμε μια άποψη που τη θεωρούμε εξαρχής εσφαλμένη. Αυτή που υπαγορεύει ότι δεν μπορεί ο καθένας να μεγαλώσει υγιή και εύρωστα φυτά! Φυσικά και πρόκειται για ένα ψέμα ή στην καλύτερη περίπτωση για μια περιοριστική πεποίθηση! Δεν απαιτείται να έχει κάποιος εξειδικευμένες γνώσεις για να φροντίσει φυτά και δεν σημαίνει ότι μια αποτυχία με ένα φυτό σε καθιστά ανίκανο να αποκτήσεις το δικό σου πράσινο «παράδεισο». Ακόμη και οι πιο έμπειροι ιδιοκτήτες φυτών εσωτερικού χώρου, έχουν «σκοτώσει» κάποιους από τους πράσινους «συντρόφους» τους. Το να μεγαλώνεις ένα φυτό σημαίνει το να δοκιμάζεις, να κάνεις λάθη, να μαθαίνεις και να εξελίσσεσαι. Συνεπώς, μην φοβάστε να αποκτήσετε φυτά εσωτερικού χώρου, γιατί όλοι μαθαίνουμε από τις εμπειρίες και τα λάθη μας και χάρη σε αυτά βελτιωνόμαστε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλάθι

Back to Top