23210 85579 Αποστολές σε όλη την Ελλάδα

Σε ποιο σημείο να τοποθετήσω το φυτό μου;

Μια από τις πιο συχνές απορίες που δεχόμαστε σε σχέση με τα φυτά εσωτερικού χώρου, αφορά στη σωστή θέση που πρέπει να λάβουν στο χώρο σας, ώστε να δέχονται το  φωτισμό που χρειάζονται! Ακολουθήστε τις οδηγίες φροντίδας που δίνονται για κάθε  φυτό κατά την αγορά από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, έχοντας στο νου σας τις διαφορετικές διαβαθμίσεις φωτός, έτσι όπως αναλύονται παρακάτω:

Τι εννοούμε όταν λέμε «ηλιόλουστη θέση – άμεσο ηλιακό φως»;

Ηλιόλουστη θέση θεωρείται αυτή που δέχεται άμεσο ηλιακό φως, όλη την ημέρα ή ένα μεγάλο μέρος αυτής. Γενικά είναι καλό να έχουμε υπόψη μας ότι τα παράθυρα που βλέπουν προς το νότο, δέχονται ηλιακό φως κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ενώ αυτά που βλέπουν προς την ανατολή, δέχονται το φως του ήλιου επί πολλές ώρες το πρωί και αυτά που βλέπουν προς τη δύση, φωτίζονται αρκετές ώρες το απόγευμα. Φυσικά, η δύναμη του ηλιακού φωτός εξαρτάται και από τον προσανατολισμό του δωματίου. Αυτό σημαίνει ότι τα δωμάτια που βλέπουν προς το νότο, δέχονται πιο έντονο φως.

Τι εννοούμε όταν λέμε «φιλτραρισμένο ηλιακό φως – έμμεσο ηλιακό φως»;

Ως φιλτραρισμένο ηλιακό φως εννοούμε το φως εκείνο του ήλιου, το οποίο «φιλτράρεται» περνώντας μέσα από μια διάφανη κουρτίνα ή ένα παραθυρόφυλλο ή που εμποδίζεται από ένα δέντρο ή ένα κτίριο που είναι απ’ έξω. Αν δεν υπάρχουν τα παραπάνω στοιχεία και διαθέτουμε μόνο ηλιόλουστα παράθυρα που βλέπουν στο νότο, την ανατολή ή τη δύση, υπολογίζουμε μια απόσταση μεταξύ 1 ή 1,5 μέτρου από αυτά για να τοποθετήσουμε τα φυτά μας.

Τι εννοούμε όταν λέμε «σκιερή θέση»;

Ως σκιερή θέση, θεωρούμε αυτή που δεν δέχεται ούτε άμεσο, ούτε έμμεσο ηλιακό φως, χωρίς αυτό να σημαίνει ωστόσο ότι μιλάμε για ένα σημείο χωρίς καθόλου φως. Αυτό το επίπεδο φωτός το συναντούμε συνήθως σε παράθυρα που βλέπουν στο βορρά. Σκιερή θέση επίσης, μπορεί να λογιστεί η τοποθέτηση ενός φυτού σε απόσταση μεγαλύτερη από 1,5 ή 2 μέτρα από ένα φωτεινό παράθυρο.

Για να το κάνουμε ακόμη πιο εύκολο σας προτρέπουμε να ρίξετε μια ματιά στο ακόλουθο γραφικό.

Γενικά, αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με την ποσότητα του φωτός, που χρειάζεται το φυτό σας, σας προτρέπουμε να το τοποθετήσετε σε μια θέση, η οποία φωτίζεται από φιλτραρισμένο φως, καθώς αφενός είναι λίγα εκείνα τα φυτά που αγαπούν το άμεσο ηλιακό φως και αφετέρου το φτωχότερο φως είναι λιγότερο επιβλαβές για την υγεία των φυτών σας, απ’ ότι το υπερβολικό φως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλάθι

Back to Top