23210 85579 Αποστολές σε όλη την Ελλάδα

Αυτά τα φυτά θα συγχωρήσουν μια μικρή παραμέληση…

Αν ανήκετε στην κατηγορία όσων πασχίζουν να κρατήσουν εύρωστο (ή ακόμη και ζωντανό…) ένα φυτό, τότε βρίσκεστε στο σωστό άρθρο! Επειδή δεν είναι λίγοι αυτοί που αποφεύγουν να αγοράσουν φυτά εσωτερικού χώρου από φόβο μην τα μαράνουν, αποφασίσαμε να συντάξουμε μια λίστα με φυτά που πραγματικά είναι… πολύ δύσκολο να «σκοτωθούν»! Πάμε να τα δούμε αναλυτικά!

Πηγή φωτογραφίας: crocus.co.uk

1) Ζάμια: Στην κορυφή της λίστας τοποθετούμε τη σούπερ ανθεκτική ζάμια, την οποία πραγματικά πρέπει κάποιος να προσπαθήσει πάρα πολύ για να μπορέσει να τη «σκοτώσει»! Οι χαμηλές απαιτήσεις φροντίδας της, την καθιστούν εξαιρετική επιλογή για σας που αμελείτε τη φροντίδα των φυτών σας, ενώ το εντυπωσιακό και μοναδικό φύλλωμά της την κάνει ιδιαίτερη και λαμπερή. Στα θετικά της στοιχεία συγκαταλέγονται ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτική σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, δεν απαιτεί συχνό πότισμα και αποτελεί ένα φυτό που καθαρίζει την ατμόσφαιρα του χώρου στον οποίο βρίσκεται!

Βρείτε την εδώ: Zamioculcas zamiifolia

Πηγή φωτογραφίας: thespruce.com

2) Δράκαινα μαρτζινάτα: Συνεχίζουμε με τον αγαπημένο «Δράκο της Μαδαγασκάρης» ή αλλιώς τη Dracaena marginata, η οποία έχει ελάχιστες απαιτήσεις φροντίδας και μπορεί να ανεχτεί ακόμη και την ελαφριά σκιά. Φροντίστε να κρατάτε το χώμα της ελαφρώς υγρό και μην ποτίζετε αν δεν στεγνώσει το πάνω στρώμα της! Η δράκαινα θα σας ανταμείψει καθαρίζοντας τον αέρα του δωματίου σας από επιβλαβείς ουσίες, αφού αποτελεί ένα από τα κορυφαία φυτά που συγκαταλέγονται στη λίστα φυτών της Nasa που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Προσοχή όμως, αν έχετε κατοικίδιο ζωάκι! Το τροπικό αυτό φυτό είναι τοξικό τόσο για σκύλους όσο και για γάτες, οπότε κρατήστε τα ζώα μακριά του!

Βρείτε την εδώ: Dracaena marginata

Πηγή φωτογραφίας: bloomscape.com

3) Παχύρα: Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείψει και η τροπική Παχύρα, γνωστή ως δέντρο του χρήματος (Money tree) ή Καστανιά της Γουιάνας! Ο λόγος για ένα πραγματικά ευπροσάρμοστο φυτό σε όλα τα περιβάλλοντα με ελάχιστες ανάγκες φροντίδας! Αναπτύσσεται ικανοποιητικά σε χαμηλές εντάσεις φωτισμού και θεωρείται φυτό που φέρνει τύχη και θετική ενέργεια στο χώρο που αναπτύσσεται! Ποτίστε την φροντίζοντας απλώς να στεγνώνει το έδαφος της ανάμεσα στα ποτίσματα.

Βρείτε την εδώ: Pachira Trunk

Πηγή φωτογραφίας: beardsanddaisies.co.uk

4) Ficus elastica: Άλλη μία αγαπημένη επιλογή για σας που ανησυχείτε για το κατά πόσο μπορείτε να φροντίσετε ένα φυτό, είναι ο διαχρονικά αγαπημένος Ficus elastica ή Rubber plant!  Η πυκνή ανάπτυξη των φύλλων του το καθιστά ιδιαίτερα ανθεκτικό και ιδανικό για κάθε αρχάριο ιδιοκτήτη! Απολαμβάνει το έμμεσο φως και καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τους ρύπους. Όσο για τις ανάγκες του σε πότισμα, 1 με 2 φορές το μήνα, είναι αρκετές για να του δώσουν «ζωή»!

Βρείτε τον εδώ:  Ficus elastica

Πηγή φωτογραφίας: beardsanddaisies.co.uk

5) Πόθος: Ο πόθος και οι διάφορες ποικιλίες του που θα βρείτε στην airplants, είναι ένα ακόμη φυτό που δεν πρέπει να φοβίζει τους αρχάριους ιδιοκτήτες! Μπορεί να ανεχτεί ακόμη και χαμηλές εντάσεις φωτισμού, χωρίς να χάσει το χρώμα του και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός όταν χρησιμοποιείται ως κρεμαστό φυτό. Εάν παρατηρήσετε ένα κίτρινο φύλλο, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μειώσετε το πότισμα, το οποίο θα πρέπει να το πραγματοποιείτε όταν στεγνώνουν τα πρώτα 2,5 cm του εδάφους του!

Βρείτε τον εδώ: Epipremnum aureum Golden Pothos

Πηγή φωτογραφίας: patchplants.com

6) Σανσεβιέρια: Φυσικά από τη λίστα δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την «πολύ σκληρή για να πεθάνει» γλώσσα της πεθεράς ή αλλιώς Snake plant! Η Sansevieria και τα διάφορα είδη της αποτελεί ένα εξαιρετικά ανθεκτικό πολυετές φυτό εσωτερικού χώρου! Οι ανάγκες της σε νερό είναι ελάχιστες, καθώς απαιτεί αραιά ποτίσματα, κάθε 20-30 ημέρες, ενώ προσαρμόζεται ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Βρείτε την εδώ: Sansevieria trifasciata

Πηγή φωτογραφίας: plantvine.com

7) Asparagus densiflorous: Ένα ακόμη εξαιρετικά εύκολο στη φροντίδα του φυτό είναι το σπαράγγι, το οποίο λατρεύει το έμμεσο φως και το πότισμα μία φορά την εβδομάδα! Αν παρατηρήσετε τις άκρες του φυτού να γίνονται καφέ, μάλλον θέλει περισσότερο φως και θα πρέπει να του αλλάξετε σημείο. Αν το φροντίσετε σωστά, το καλοκαίρι θα σας ανταμείψει με μικρά λευκά άνθη!

Βρείτε το εδώ: Asparagus densiflorous

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλάθι

Back to Top