23210 85579 Αποστολές σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθεσε μια έξτρα πράσινη «πινελιά» στην κουζίνα σου με φυτά εσωτερικού χώρου!

Αν έχεις αγάπη για τα φυτά και την πράσινη διακόσμηση δεν είναι δυνατόν να εξαιρέσεις την κουζίνα από τους χώρους στους οποίους θα προσθέσεις φυτά! Η προσθήκη φυτών στην κουζίνα, εκτός του ότι θα «ζωντανέψει» και ομορφύνει απίστευτα το χώρο, συνοδεύεται και από πρόσθετα οφέλη για την υγεία σου, καθώς τα φυτά θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα από επιβλαβείς εσωτερικούς ρύπους, θα προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία και σίγουρα θα κάνουν την προετοιμασία του φαγητού πολύ πιο διασκεδαστική!

Σε ποιο σημείο της κουζίνας να προσθέσω φυτά;

Καταρχάς, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου το γενικό κανόνα που λέει ότι τα φυτά έχουν ανάγκη από φως, προκειμένου να μπορέσουν να αναπτυχθούν με ευρωστία. Άρα, βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει σε κοντινό σημείο κάποια πηγή φυσικού φωτός (παράθυρο ή μπαλκονόπορτα). Οι επιλογές από εκεί και μετά είναι εύκολη υπόθεση και επαφίενται στην αισθητική του κάθε χώρου. Ενδεικτικά μπορούμε να προτείνουμε την τοποθέτηση φυτών:

  • Σε ράφια, στην περίπτωση που υπάρχουν ανοιχτά ράφια στην κουζίνα.
  • Πάνω από το ψυγείο, στην περίπτωση που αυτό είναι χαμηλό. Προσοχή όμως, αν το ψυγείο σου εκπέμπει θερμότητα και στο πάνω μέρος του θα χρειαστεί να τα ποτίζεις συχνότερα!
  • Δίπλα στη βρύση ή το νεροχύτη της κουζίνας σου.

Ποια φυτά είναι κατάλληλα για την κουζίνα μου;

Πηγή: COCO LAPINE DESIGN

Κισσός: Ο κισσός όντας ένα φυτό πολύ χαμηλών απαιτήσεων, μπορεί να τοποθετηθεί άφοβα στην κουζίνα σου! Μπορείς είτε να τον κρεμάσεις πάνω από το νεροχύτη σου, είτε να τον τοποθετήσεις σε ένα ψηλό ράφι ή πάνω από το ψυγείο σου, ώστε να κρέμεται προς τα κάτω. Θα καθαρίσει τον αέρα του χώρου, απομακρύνοντας ρύπους και μούχλα και θα προσθέτει χρώμα στην κουζίνα σου!

Πηγή: SARA TOUFALI

Αλόη Βέρα: Ένα επίσης εξαιρετικά ανθεκτικό φυτό είναι και η αλόη, η οποία προτιμά φωτεινά σημεία, οπότε θα ήταν καλό να την τοποθετήσεις κοντά σε κάποια πηγή έμμεσου φωτός. Στα θετικά της το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα καλύτερα φυτά στον καθαρισμό του αέρα, καθώς απελευθερώνει οξυγόνο καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας.

Πηγή: RICKY FREUDENSTEIN

Χλωρόφυτο: Το χλωρόφυτο, γνωστό και ως «φυτό αράχνη»  είναι σε θέση να αναπτυχθεί υπό διάφορες συνθήκες και απαιτεί ελάχιστη φροντίδα. Τοποθέτησέ το είτε δίπλα στο παράθυρο στον ήλιο, είτε στον πάγκο κάτω από τα ντουλάπια και παρακολούθησέ το να μεγαλώνει με τη βοήθεια περιστασιακών ποτισμάτων. Εκτός από το καλλωπιστικό του κάλλος, το χλωρόφυτο βοηθά στην απομάκρυνση των οσμών, των αναθυμιάσεων και των ρύπων από το περιβάλλον.

Πηγή: COCO LAPINE DESIGN

Πόθος: Όταν βλέπουμε φυτά σε μια κουζίνα, σχεδόν 9 στις 10 φορές, πρόκειται για  κάποιο είδος πόθου. Αυτά τα ιδιαίτερα ανθεκτικά φυτά μπορούν να χειριστούν κάθε είδους συνθήκη φωτός και είναι υπέροχα όταν κρέμονται από ντουλάπια και ράφια.

Πηγή: CATHIE HONG INTERIORS

Σανσεβιέρια: Μια ακόμη ιδανική προσθήκη για την κουζίνα σου αποτελεί η σανσεβιέρια, η οποία εκτός από εξαιρετικά ανθεκτική και εύκολη στη φροντίδα της, θα καθαρίσει και το χώρο από εσωτερικούς ρύπους.

Αερόφυτα: Πανεύκολα στη φροντίδα τους, τα αερόφυτα θα ομορφύνουν το χώρο της κουζίνας σου, χωρίς να χρειαστεί να αγχωθείς για τη συντήρησή τους, αφού το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να τα ποτίζεις μια φορά την εβδομάδα, είτε με βύθιση στο νερό, είτε με ψέκασμα. Ανακάλυψε τις διάφορες συνθέσεις της Airplants και πρόσθεσε έξτρα πόντους αισθητικής στην κουζίνα σου!

Πηγή: COCO LAPINE DESIGN

Pilea peperomioides: Η pilea peperomioides, γνωστή και ως “Chinese money plant” αποτελεί ένα κομψό, μοντέρνο φυτό εσωτερικού χώρου, το οποίο ταιριάζει σε κάθε μίνιμαλ διακόσμηση εσωτερικού χώρου! Τοποθέτησέ την στην κουζίνα σου σε σημείο με έμμεσο φως και φρόντισε να την ποτίζεις, όταν το έδαφος έχει αρχίσει να στεγνώνει.

 

 

 

 

 

One Reply to “7 φυτά για να ανανεώσεις την κουζίνα σου!”

  1. Marina Anastasiou

    Πολύ ωραίο και χρήσιμο το άρθρο σας, έψαχνα και εγώ φυτά για την κουζίνα μου και βρήκα μέσα στην συλλογή φανταστικές ορχιδέες όπου ζωντάψαν τον χώρο μου.

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλάθι

Back to Top