23210 85579 Αποστολές σε όλη την Ελλάδα

Κάνε άφοβα την αρχή στο μαγικό κόσμο των φυτών, επιλέγοντας κάποιο από τα φυτά της λίστας!

Τα φυτά αποτελούν το απόλυτο trend στην εσωτερική διακόσμηση, αφού χαρίζουν άμεση ομορφιά, χρώμα και ζωντάνια στο χώρο! Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που αποφεύγουν να τα επιλέξουν, υπό το φόβο των υψηλών απαιτήσεων φροντίδας τους. Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτή, ήρθε η ώρα να χαλαρώσεις, γιατί στο σημερινό άρθρο θα σε βοηθήσουμε να επιλέξεις τα κατάλληλα φυτά για κάθε αρχάριο ιδιοκτήτη!

Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με φυτά εσωτερικού χώρου που δεν απαιτούν καθημερινή και κοπιαστική φροντίδα για να κάνεις το πρώτο βήμα στον υπέροχο πράσινο κόσμο τους! Για να σε βοηθήσουμε μάλιστα περισσότερο, σου δίνουμε και βασικές συμβουλές φροντίδας τους! Πάμε να τα δούμε!


Σανσεβιέρια

Πηγή: www.bloomscape.com

Στην κορυφή της λίστας τοποθετούμε τη Σανσεβιέρια ευρέως γνωστή ως «γλώσσα της πεθεράς» ή «snake plant». Το φυτό αυτό αποτελεί πραγματικά την ιδανικότερη επιλογή για έναν μη έμπειρο καλλιεργητή, αφού οι ανάγκες φροντίδας του είναι ελάχιστες. Οι σανσεβιέριες μπορούν να επιβιώσουν εβδομάδες ολόκληρες χωρίς υγρασία και δεν χρειάζονται άμεσο ηλιακό φως, γεγονός που τις καθιστά το τέλειο φυτό για εσένα που ξεχνάς συνεχώς το πότισμα!

Οδηγίες φροντίδας

Φως: Προτιμά σημεία φωτεινά, με έμμεσο φως, αλλά προσαρμόζεται και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Πότισμα: Αφήστε το χώμα να στεγνώσει πριν το πότισμα, ενώ φροντίστε να στραγγίσει πολύ καλά μετά το πότισμα. Η υπερβολική υγρασία στο υπόστρωμα μπορεί να προκαλέσει τη σήψη των ριζών. Χρειάζεται αραιά ποτίσματα, κάθε 20-30 ημέρες, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.

Λίπανση: Όλα τα είδη του γένους Sansevieria είναι φυτά χαμηλής συντήρησης. Εφαρμόστε λίπασμα για πράσινα φυτά μία φορά το μήνα.


Ζάμια

Πηγή: www.beardsanddaisies.co.uk

Μία ακόμη εξαιρετική επιλογή για εσένα που ξεκινάς τώρα το «ταξίδι» σου στον υπέροχο κόσμο των φυτών είναι η σούπερ ανθεκτική ζάμια!  Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δημοφιλές φυτό σπιτιών και γραφείων, οι χαμηλές απαιτήσεις φροντίδας του οποίου, το καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για εσένα που δεν έχεις ακόμη σωστό προγραμματισμό στη φροντίδα των φυτών! Οι ζάμιες είναι βασικά άφθαρτες, αφού μπορούν να επιβιώσουν σε διάφορα περιβάλλοντα. Εάν πραγματικά δεν μπορείς να κρατήσεις κανένα φυτό ζωντανό, αυτό είναι το φυτό σου!

Οδηγίες φροντίδας

Φως: Μπορεί να ζήσει σε συνθήκες μέτριου έως έντονου φωτισμού, ενώ ανέχεται και τη μερική σκιά. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως.

Πότισμα: Το φυτό αυτό δεν αγαπάει καθόλου την υγρασία και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην ξηρασία. Ποτίστε τη ελαφρά κάθε 20-30 μέρες.

Λίπανση: Κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, εφαρμόστε λίπασμα για πράσινα φυτά κάθε 15 ημέρες.


Αλόη

Πηγή: www.indoorplantshop.co.uk

Η αλόη αν και είναι ευρέως γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, συνιστά παράλληλα και μια εξαιρετική πρόταση για κάθε αρχάριο καλλιεργητή! Πρόκειται για ένα φυτό αργής ανάπτυξης με παχιά και σαρκώδη φύλλα, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα εύκολο στη φροντίδα του!

Οδηγίες φροντίδας

Φως: Τοποθετήστε τη σε σημείο του χώρου, που δέχεται έμμεσο φως, αφού η απευθείας έκθεση στο φως του ήλιου μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα στο φύλλωμά της. Ιδανική τοποθεσία θεωρείται ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό.

Πότισμα: Προτιμά ξηρές συνθήκες. Ποτίστε τη και στη συνέχεια αφήστε τη να στεγνώσει σε βάθος 5 εκατοστών πριν το επόμενο πότισμα. Το χειμώνα οι ποσότητες νερού που παρέχουμε πρέπει να μειώνονται δραστικά.  Είναι απαραίτητο, το νερό που παρέχουμε κατά το πότισμα, να αποστραγγίζει πολύ καλά, γιατί η περίσσεια νερού στο υπόστρωμά της, μπορεί να καταστρέψει το ριζικό της σύστημα.

Λίπανση: Δεν χρειάζεται τακτικές λιπάνσεις. Αραιά, μπορεί να εφαρμοστεί λίπασμα με αυξημένο φώσφορο κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης.


Κέντια

Πηγή: www.glasswingshop.com

Η Κέντια εκτός από επιβλητική και κομψή είναι και ιδιαιτέρως ανθεκτική! Χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα φύλλα της, τα οποία αναπτύσσονται σε μορφή βεντάλιας που γέρνουν με χάρη προς τα κάτω, προσδίδοντας έναν εξωτικό τόνο στο χώρο σας. Πρόκειται για ένα φυτό αργής ανάπτυξης με ελάχιστες απαιτήσεις φροντίδας!

Οδηγίες φροντίδας

Φως: Αντέχει τόσο σε σκιά όσο και σε φωτεινό, έμμεσο φως. Αποφύγετε ωστόσο την υπερβολική έκθεση στον ήλιο ή το υπερβολικό σκοτάδι.

Πότισμα: Την περίοδο ανάπτυξης, δεν πρέπει να στεγνώνει εντελώς το υπόστρωμα ανάμεσα στα ποτίσματα της. Ως τροπικό είδος έχει συνηθίσει το έδαφός του να είναι υγρό ανά πάσα στιγμή, χωρίς όμως να γίνονται υπερβολές στα ποτίσματά του. Το χειμώνα, να μειώνεται η ποσότητα νερού με την οποία ποτίζεται, σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες και το υπόστρωμα να αφήνεται να στεγνώνει ελαφρώς.

Λίπανση: Εφαρμόστε λίπασμα κατάλληλο για πράσινα φυτά μία φορά το μήνα, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.


Κισσός

Πηγή: www.patchplants.com

Συνεχίζουμε τη λίστα μας με τον αγαπημένο κισσό! Πρόκειται για ένα φυτό  φυτό πολύ χαμηλών απαιτήσεων, το οποίο μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο σε εξωτερικό, όσο και σε εσωτερικό χώρο. Προτείνουμε να το τοποθετήσετε σε ένα κρεμαστό καλάθι στο μπάνιο σας!

Οδηγίες φροντίδας

Φως: Αποφύγετε σημεία, όπου το φως είναι άμεσο και έντονο. Μπορεί να ζήσει άνετα και σε σημεία με χαμηλές εντάσεις φωτισμού, όμως προτιμά το έμμεσο άφθονο φως. Αναπτύσσεται άνετα υπό τεχνητό φως, γεγονός που το καθιστά ιδανικό φυτό για γραφεία ή άλλους εσωτερικούς χώρους.

Πότισμα: Ποτίστε όταν το επάνω μέρος της γλάστρας ξεκινά να στεγνώνει, καθώς η περίσσεια υγρασίας μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα το φυτό. Το χειμώνα, τα ποτίσματα να μειώνονται.

Λίπανση: Χρησιμοποιήστε λίπασμα 1 φορά το μήνα κατά την περίοδο ανάπτυξης του φυτού. Δεν είναι απαραίτητο να λιπαίνεται την περίοδο του χειμώνα.


Πεπερόμια

Πηγή: www.wlovep.com

Η Πεπερόμια και οι διάφορες ποικιλίες της, είναι εύκολες στη φροντίδα τους, ανθεκτικές στις συνθήκες ξηρασίας και αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους ιδιοκτήτες. Ειδικά, η Peperomia variegata έχει συμπαγή όψη και είναι κατάλληλη για την καλλιέργεια σε χαμηλό ή φθορίζον φως, καθιστώντας την ιδανική για γραφεία και σκιερά σημεία.

Οδηγίες φροντίδας

Φως: Προτιμά μέτριες συνθήκες φωτισμού, όμως μπορεί να ανεχθεί και μερική σκιά. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αποφεύγεται το άμεσο ηλιακό φως. Αναπτύσσονται πολύ καλά κάτω από τα φώτα φθορισμού, καθιστώντας τα ιδανικά για το γραφείο ή άλλους εσωτερικούς χώρους.

Νερό: Χρειάζεται πότισμα όταν το χώμα έχει σχεδόν στεγνώσει. Το νερό αποθηκεύεται στα φύλλα της, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα ανθεκτική στην ξηρασία.

Λίπανση: Εφαρμόστε λίπασμα κατάλληλο για πράσινα φυτά κάθε 15 ημέρες την περίοδο ανάπτυξης και μία φορά το μήνα τον υπόλοιπο καιρό.

 

One Reply to “Τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για αρχάριους”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλάθι

Back to Top