23210 85579  Ηροδότου 48Α, Σέρρες

Φυτά εσωτερικού χώρου που φέρνουν ηρεμία και διώχνουν το άγχος!

Τα φυτά αποτελούν αναμφίβολα, τους πιο “ευγνώμονες” ζωντανούς οργανισμούς! Ακόμη και όταν τους παρέχουμε μόνο τα στοιχειώδη, όπως νερό, φως και θρεπτικά συστατικά, αυτά μας χαρίζουν σε αντάλλαγμα το υπέροχο φύλλωμα και τα άνθη τους.

Εκτός όμως της αδιαμφισβήτητης ομορφιάς τους, τα φυτά αποτελούν επίσης και τους ιδανικούς “συγκατοίκους” όσον αφορα στην ψυχική μας ανάταση, ανεβάζοντας τη διάθεσή μας και προσφέροντας οφέλη στην υγεία μας, όπως τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας από επιβλαβείς ουσίες. Πρόσφατη έρευνα μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα φυτά στο σπίτι ή το χώρο εργασίας μας μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους σε ποσοστό 40%! Σύμφωνα με τους ερευνητές το γεγονός αυτό οφείλεται στην έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου για μεγαλύτερη επαφή με τη φύση, η οποία έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει εξαιρετικά οφέλη στον ψυχισμό μας.

Ταυτόχρονα, η φιλοσοφία του φενγκ σούι επισημαίνει ότι το πράσινο χρώμα, επειδή ακριβώς αποτελεί το κυρίαρχο χρώμα στον πλανήτη μας μετά το μπλε, βοηθά στην εξισορρόπηση των ενεργειών μας και μας κάνει πιο ευαίσθητους και δοτικούς απέναντι στους συνανθρώπους μας. Άλλωστε, η φροντίδα που δίνουμε στα φυτά μας, αποτελεί από μόνη της μια πράξη συνειδητοποιήσης που μας συνδέει με τη φύση!

Ποια είναι λοιπόν τα κυριότερα “αγχολυτικά” φυτά, σύμφωνα με το φενγκ σούι; Η απάντηση στη λίστα που ακολουθεί!

  • Ορχιδέες: Οι ορχιδέες αποτελούν πηγή θετικής ενέργειας, καθώς λέγεται ότι προσελκύουν την καλοτυχία και προσφέρουν ευεξία! Πιο συγκεκριμένα, βάσει της φιλοσοφίας φενγκ σούι, αν τοποθετήσετε τις ορχιδέες σας σε δωμάτιο με ανατολικό προσανατολισμό θα δείτε να ευνοείται η υγεία σας, ενώ αν τις τοποθετήσετε σε δωμάτιο με νοτιοδυτικό προσανατολισμό, θα ενισχυθούν οι διαπροσωπικές σας σχέσεις και θα προσελκύσετε καλοτυχία και ευμάρεια στη ζωή σας!
  • Αλόη: Η ενέργεια που απελευθερώνει μια αλόη,  λέγεται ότι μπορεί να απομακρύνει την κακοτυχία και τα αρνητικά κύματα! Γενικά, θεωρείται ότι σαν φυτό βοηθά στην προσέλκυση θετικής ενέργειας και καλής τύχης!
  • Σανσεβιέρια: Σύμφωνα με το φενγκ σούι, η αγαπημένη μας σανσεβιέρια, εκτός από εξαιρετικά ανθεκτική έχει και την ιδιότητα να μας προστατεύει από την αρνητική ενέργεια, καθαρίζοντας παράλληλα την ατμόσφαιρα από επιβλαβείς για την υγεία τοξίνες!
  • Lucky Bamboo: Όπως λέει και το όνομά του, το Lucky Bamboo μπορεί να ενισχύσει τη ροή θετικής ενέργειας στο χώρο σας και να συμβάλει στη διατήρηση της καλοτυχίας και της ευημερίας σας! Βάσει του φενγκ σούι, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε ανατολικό δωμάτιο, αν ενδιαφέρεστε να βοηθήσει τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, ενώ αν θέλετε να ενισχύσετε τα οικονομικά σας, καλό θα ήταν να τοποθετηθεί σε δωμάτιο με νοτιοανατολικό προσανατολισμό.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι

Back to Top