23210 85579 Αποστολές σε όλη την Ελλάδα
φυτά θέρμανση

Συμβουλές για να προστατεύσεις τα φυτά σου από τις επιπτώσεις των πηγών θερμότητας.

φυτά εσωτερικού χώρου και πηγές θερμότητας

Καθώς αφήνουμε πίσω το πρώτο μισό του Δεκεμβρίου, η θερμοκρασία έχει αρχίσει να πέφτει και το κρύο να γίνεται πιο τσουχτερό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ν’ αναγκαζόμαστε ν’ ανοίγουμε το καλοριφέρ, το air condition και το τζάκι με στόχο ν’ αυξήσουμε τη θερμοκρασία του σπιτιού μας και να παραμείνουμε ζεστοί. Όπως σίγουρα, θα έχεις ήδη καταλάβει, οι πηγές θερμότητας έχουν άμεσο αντίκτυπο στα φυτά εσωτερικού χώρου. Αρκεί να τα παρατηρήσεις λιγοστά για να εντοπίσεις γρήγορα τις επιπτώσεις τους. Υπάρχει, όμως, τρόπος να προστατεύσεις τα φυτά σου δίχως να παγώσεις απ’ το κρύο, μέσα στο ίδιο σου το σπίτι;

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τις αρνητικές συνέπειες των πηγών θερμότητας στα φυτά εσωτερικού χώρου και τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τα προστατεύσεις.

Γιατί το καλοριφέρ, το air condition και το τζάκι σκοτώνουν τα φυτά εσωτερικού χώρου

φυτά εσωτερικού χώρου

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που παράγουν οι πηγές θερμότητας μέσα στο σπίτι έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση των επιπέδων της υγρασίας και την καταστροφή των φυτών μας. Αρχικά, ο πρώτος λόγος που επηρεάζονται τα φυτά μας έχει να κάνει με την αλλαγή των περιβαλλοντικών συνθηκών. Αν μη τι άλλο, τα φυτά μας είναι πιο “χαρούμενα” το Καλοκαίρι σε σχέση με τον Χειμώνα καθώς ο ήλιος από τον οποίο τρέφονται είναι άπλετος. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός πως οι πηγές θερμότητας ρίχνουν σημαντικά τα επίπεδα θερμότητας στον χώρο με αποτέλεσμα αυτό να έχει άμεσες αρνητικές συνέπειες. Ο τρίτος λόγος σχετίζεται με τη θερμότητα, όταν τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι κοντά σε κάποια πηγή παρουσιάζουν εμφανή πτώση των κλαδιών τους ενώ τα φύλλα ξεκινούν να γέρνουν.

Έξυπνες συμβουλές για να προστατεύεις τα φυτά σου από τις πηγές θερμότητας

τζάκι air condition καλοριφέρ

Παρότι αναφερθήκαμε αναλυτικά στον αντίκτυπο που έχουν το καλοριφέρ, το air condition και το τζάκι στα φυτά εσωτερικού χώρου που βρίσκονται μέσα στο σπίτι μας, δεν πρέπει να σε πιάνει πανικός. Υπάρχει λύση για να κρατήσεις τα φυτά σου υγιή παρά τις υψηλές θερμοκρασίες. Η πρώτη συμβουλή είναι ν’ αφήνεις το σπίτι ν’ αεριστεί καλά. Αν και κάτι τέτοιο είναι δύσκολο κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, καλό είναι να μην το παραλείπεις καθώς είναι πολύ σημαντικό τόσο για την υγεία των φυτών, όσο και τη δική σου. Το δεύτερο tip που έχουν για σένα οι ειδικοί σε προτρέπει ν’ αγοράσεις έναν αφυγραντήρα. Παρά την πτώση του επιπέδου της υγρασίας, η συσκευή βοηθά τόσο εσένα, όσο και τα φυτά σου, ν’ αναπνεύσετε καλύτερα. Έπειτα, είναι πολύ σημαντικό να προσπαθείς να διατηρείς μια σταθερή θερμοκρασία μέσα στον χώρο σου καθώς οι εναλλαγές δεν βοηθούν την ανάπτυξη των φυτών σου. Επιπλέον, πρέπει οπωσδήποτε να κρατάς τις γλάστρες σου μακριά από τις πηγές θερμότητας καθώς όπως ήδη αναφέραμε αυτό θα τους κάνει κακό. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την απευθείας έκθεση στον ήλιο, κατά την περίοδο του Καλοκαιριού.

Σε περίπτωση που έχεις από μια γλάστρα μέχρι ένα σπίτι γεμάτο φυτά, είναι πολύ σημαντικό να φροντίζεις για την υγεία και την καλή τους ανάπτυξη. Τα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, τόσο κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, όσο και κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, που οι περιβαλλοντικές συνθήκες αλλά και οι συνθήκες στο εσωτερικού του σπιτιού είναι ιδιαίτερες. Παρόλα αυτά, για καλή μας τύχη, οι σωστές κινήσεις θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε τα φυτά μας σε καλή κατάσταση και να επιμηκύνουμε το προσδόκιμο ζωής τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλάθι

Back to Top