23210 85579 Αποστολές σε όλη την Ελλάδα

Όσα χρειάζεται να ξέρετε για την τροπική δράκαινα!

Αν είστε λάτρεις της συμμετρίας και των λεπτών γραμμών και αναζητάτε ένα εύκολο στη φροντίδα του φυτό, τότε η δράκαινα και τα διάφορα είδη της, είναι η κατάλληλη επιλογή για σας!

Μορφολογία

Οι δράκαινες είναι φυλλώδη φυτά με δενδρώδη εμφάνιση και κυλινδρικό και ευθυτενή κορμό. Διακρίνονται για τα λογχοειδή, σχεδόν άκαμπτα φύλλα τους, τα οποία στεφανώνουν το άνω μέρος του φυτού. Επίσης, έχουν σχετικά αργή ανάπτυξη και μπορούν να φτάσουν σε ύψος τα 1-2 μέτρα.

Φροντίδα

Είναι ελάχιστα απαιτητικές ως προς τη φροντίδα τους, γεγονός που τις καθιστά εξαιρετική λύση για αρχάριους ιδιοκτήτες. Αγαπούν τον καλό έμμεσο φωτισμό και τα ηλιόλουστα σημεία, όμως θα πρέπει να αποφεύγεται η άμεση έκθεσή τους στον ήλιο, καθώς μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα φύλλα τους. Επιβιώνουν σε αυξημένα επίπεδα υγρασίας και ευνοούνται από το περιστασιακό ψέκασμα με νερό στα φύλλα τους. Χρειάζονται πότισμα κάθε φορά που στεγνώνει το πάνω μέρος του εδάφους τους, περίπου κάθε 10 μέρες κατά τη χειμερινή περίοδο και κάθε 5 μέρες το καλοκαίρι.

Τρία μοναδικά είδη  που θα βρείτε στην Airplants!

Στην Airplants μπορείτε να βρείτε τρεις (3) μοναδικές ποικιλίες της, τις οποίες σας παρουσιάζουμε παρακάτω μαζί με χρήσιμες συμβουλές φροντίδας!

  • Δράκαινα μαρτζινάτα – Dracaena marginata: Γνωστή ως “Δράκος της Μαδαγασκάρης”, η Dracaena marginata είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου. Πρόκειται για ένα ανθεκτικό και εύκολο φυτό όσον αφορά στη φροντίδα του, με φύλλα μακρόστενα σε πράσινο χρώμα ή με κάποιες παραλλαγές. Αναπτύσσεται προς τα πάνω, με αποτέλεσμα να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο στο σημείο που θα τοποθετηθεί.  Η Dracaena ανήκει στη λίστα των φυτών φιλτραρίσματος της NASA που αφαιρούν τις τοξίνες από τον αέρα του χώρου στον οποίο καλλιεργείται.
  • Δράκαινα – Dracaena fragrans compacta: Η Dracaena fragrans compacta έχει ένα παχύ πράσινο στέλεχος και θαυμάσια, πυκνά μικρά, σκούρα πράσινα φύλλα. Είναι μια ποικιλία Dracaena των οποίων τα φύλλα δεν είναι ποικιλόχρωμα. Αντ’ αυτού έχει ένα θαυμάσιο πλούσιο και βαθύ γυαλιστερό πράσινο φύλλωμα. Η compacta είναι σίγουρα μια κομψή επιλογή και ταιριάζει γάντι σε μοντέρνους και σύγχρονους χώρους. Λατρεύει τις φωτεινές συνθήκες και απολαμβάνει χώρους με ελαφρώς αυξημένη υγρασία. Όπως όλα τα είδη Dracaena βοηθά στον καθαρισμό του αέρα του χώρου στον οποίο καλλιεργείται.
  • Δράκαινα – Dracaena fragrans Lemon Lime: Όπως υποδηλώνει το όνομά της, η Dracaena Lemon Lime είναι μία Dracaena με έντονα πράσινα, κίτρινα και λευκά φύλλα. Είναι ένα αρκετά γνωστό και αγαπητό φυτό, με μακριά φύλλα σε σχήμα λοστού που είναι διατεταγμένα γύρω από ένα κεντρικό στέλεχος. Τα φύλλα έχουν χρώμα έντονο κίτρινο χρωματισμό με μια κεντρική λωρίδα πιο σκούρα πράσινη και στην άκρη άσπρο. Η ζωντάνια των χρωμάτων της φωτίζει τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού ή του γραφείου σας, ενώ φιλτράρει τις τοξίνες από την ατμόσφαιρα, ώστε να αναπνέετε ευκολότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλάθι

Back to Top