23210 85579 Αποστολές σε όλη την Ελλάδα

Μετατρέψτε το γραφείο σας σε ένα mini φυσικό παράδεισο με φυτά εσωτερικού χώρου!

Γνωρίζατε ότι οι πιο επιτυχημένες εταιρίες στον κόσμο, επιλέγουν να ενσωματώνουν φυτά εσωτερικού χώρου στους χώρους εργασίας τους, προκειμένου να αυξήσουν την απόδοση των υπαλλήλων τους; Αν όχι, ήρθε η ώρα να το μάθετε και να το υιοθετήσετε και εσείς στο γραφείο σας!

Μελέτες έχουν δείξει ότι η απλή προσθήκη ακόμη και ελάχιστου φυσικού στοιχείου στον εργασιακό μας χώρο, μπορεί να προσφέρει σημαντικά θετικά οφέλη στο προσωπικό. Αυτό εξηγείται από την έμφυτη ανάγκη και επιθυμία των ανθρώπων να  «συνδέονται» με τη φύση!

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν, όσοι εργάζονται σε χώρους με «πράσινο»:

  • Έχουν λιγότερο άγχος

Μελέτη του 2010 του νέου Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Σύδνεϋ , διαπίστωσε σημαντική μείωση του άγχους μεταξύ των εργαζομένων, όταν εισήχθησαν στο χώρο εργασίας τους φυτά εσωτερικού χώρου. Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας κατέγραψαν μείωση 37% στο άγχος,  μείωση 58% στην κατάθλιψη ή στο αίσθημα της απογοήτευσης, 44% μείωση του θυμού και της εχθρικής διάθεσης και 38% μείωση του αισθήματος της κόπωσης!

  • Είναι πιο παραγωγικοί

Σύμφωνα με  έρευνα του 2014 του Πανεπιστημίου του Έξετερ, η παραγωγικότητα των εργαζομένων μπορεί να αυξηθεί κατά 15%, όταν ένα άδειο και μουντό περιβάλλον εργασίας γεμίσει με λίγα μόνο φυτά.  Βάσει του πειράματος που έγινε, η προσθήκη ενός μόνο φυτού εσωτερικού χώρου ανά τετραγωνικό μέτρο,  βελτίωσε τη διατήρηση της μνήμης και βοήθησε τους υπαλλήλους να είναι πιο παραγωγικοί!

  • Είναι πιο υγιείς

Μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστήμιο της Νορβηγίας τη δεκαετία του 1990, διαπίστωσε ότι η εισαγωγή φυτών σε ένα γραφείο συνδέθηκε με μείωση κατά 25% στα συμπτώματα κακής υγείας, όπως κόπωση, προβλήματα συγκέντρωσης, ξηρό δέρμα και ερεθισμό της μύτης και των ματιών.

  • Εργάζονται σε χώρους με καθαρή ατμόσφαιρα

Τη δεκαετία του 1980, οι επιστήμονες της NASA ανακάλυψαν ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου ήταν ικανά να απομακρύνουν χημικές ουσίες, όπως το βενζόλιο, το τριχλωροαιθυλένιο και η φορμαλδεΰδη από τον αέρα, καθιστώντας το περιβάλλον πιο καθαρό και υγιές  για τον άνθρωπο. Πιο πρόσφατη έρευνα με επικεφαλής τον Δρ Fraser Torpy, διευθυντή του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας «Sydney  Plants and Indoor Environmental Quality Research Group» , διαπίστωσε ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα κατά περίπου 10% στα κλιματιζόμενα γραφεία και κατά περίπου 25% σε κτίρια χωρίς κλιματισμό.

  • Είναι πιο δημιουργικοί

Η έκθεση «Human Spaces» του 2015 διαπίστωσε ότι οι υπάλληλοι των οποίων τα γραφεία περιελάμβαναν φυσικά στοιχεία, σημείωσαν 15% υψηλότερα επίπεδα δημιουργικότητας από εκείνους των οποίων τα γραφεία δεν περιείχαν τέτοια στοιχεία.

Προσθέστε φυτά και στο δικό σας εργασιακό χώρο!

Στην κατηγορία φυτά εσωτερικού χώρου, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από φυτά για να προσθέσετε και στο δικό σας γραφείο μια νότα φυσικότητας και ζωντάνιας!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλάθι

Back to Top