23210 85579 Αποστολές σε όλη την Ελλάδα
φυτά για να μεταμίσεις

Πως θα μετακομίσεις δίχως να χρειαστεί να θυσιάσεις ή να καταστρέψεις κάποιο από τ’ αγαπημένα σου φυτά.

Αν ετοιμάζεται να μετακομίσεις, βάζω στοίχημα πως ήδη έχεις δεκάδες πράγματα τα οποία σε προβληματίζουν. Ανάμεσα τους, φυσικά , είναι και το ερώτημα πως θα μεταφέρεις τ’ αγαπημένα σου φυτά εσωτερικού χώρου. Πράγματι, είναι πολλά εκείνα που σε αγχώνουν αλλά θα πρέπει να έχεις κατά νου πως ένα νέο σπίτι, συνεπάγεται και μια νέα αρχή. Αυτό σημαίνει πως είναι στο χέρι σου, μαζί με τον χώρο σου ν’ αλλάξεις και τις συνήθειες σου. Αντιμετώπισε συνεπώς τη μετακόμιση σαν μια μεγάλη ευκαιρία κι αυτό θα σε κάνει να δεις τις αλλαγές με περισσότερη υπομονή και ψυχραιμία.

Παρακάτω θα δούμε μαζί όλες τις συμβουλές των ειδικών που έχουν κάνουν με τη μεταφορά των φυτών σου από το παλιό σου σπίτι στο νέο, πριν και μετά τη μέρα που αποφάσισες να μετακομίσεις.

Τι να κάνεις πριν μετακομίσεις

Τι να κάνεις πριν μετακομίσεις

Το πρώτο βήμα είναι να επικοινωνήσεις με τη μεταφορική εταιρία που επέλεξες και να τους ενημερώσεις πως έχεις στην κατοχή σου έναν συγκεκριμένο αριθμό από φυτά εσωτερικού χώρου που απαιτούν την πρέπουσα προσοχή. Αυτό θα τους δώσει τη δυνατότητα να είναι προετοιμασμένοι και ενδεχομένως να φέρουν μαζί τους ειδικό εξοπλισμό. Έπειτα είναι σημαντικό να ελέγξεις τα φυτά σου. Σε περίπτωση που έχεις κάποιο γέρικο ή άρρωστο φυτό, δεν αξίζει ο κόπος της μετακόμισης και η καλύτερη απόφαση είναι να το αφήσεις πίσω. Σε κάθε περίπτωση, η καλύτερη συμβουλή είναι να μην ποτίσεις τα φυτά σου δύο με τρεις μέρες πριν τη μετακόμιση ώστε να είναι πιο ελαφριά, πιο σταθερά και να μην υπάρξει διαρροή.

Τι να κάνεις τη μέρα της μετακόμισης

Όταν έρθει η μέρα που θα μετακομίσεις, φρόντισε ν’ αφαιρέσεις τα κασπώ από τη γλάστρα ώστε να είναι πιο εύκολη η μεταφορά. Έπειτα τύλιξε ξεχωριστά τα κασπώ σου, ώστε να μην σπάσουν. Βάλε τα μικρά φυτά σε κιβώτια με τρύπες και τύλιξε τα με εφημερίδες. Όσο για τα μεγαλύτερα φυτά, τοποθέτησε μια σακούλα στο πάνω μέρος και τύλιξε τη με ταινία γύρω από τη γλάστρα, όπως κάνουμε τον Χειμώνα για να προστατεύσουμε τα φυτά μας από το κρύο. Φυσικά, η καλύτερη λύση είναι το αντιπαγετικό ύφασμα  ή τα  γεωυφάσματα. Αυτά θα προστατευόσουν τα φυτά σου και σε περίπτωση που μετακομίζεις κατά τη διάρκεια του Χειμώνα.

Τι να κάνεις αφού μετακομίσεις

Τι να κάνεις αφού μετακομίσεις

Αφού μπεις στο νέο σου σπίτι, τα φυτά εσωτερικού χώρου πρέπει ν’ αποτελέσουν την απόλυτη προτεραιότητα σου. Βγάλ’ τα από τα κιβώτια και τις σακούλες το συντομότερο δυνατό. Έπειτα τοποθέτησα τα σ’ ένα μέρος με μέτριο φως χωρίς απευθείας επαφή με τον ήλιο αλλά με φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας. Άφησε τα στο ίδιο σημείο για μερικές ημέρες και μην τα ποτίσεις αμέσως. Δώσε τους όσο χρόνο χρειάζονται για να προσαρμοστούν στο καινούργιο σπίτι. Ναι, τα φυτά μας χρειάζονται -όπως κι εμείς- χρόνο για να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον! Βοήθησε τα με όσα μέσα διαθέτεις να νιώσουν… σαν το σπίτι τους.

Όλα τα παραπάνω έχουν σκοπό να σου δείξουν πως δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείς σε περίπτωση που ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις. Αν ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές, τα αγαπημένα σου φυτά εσωτερικού χώρου θα είναι ασφαλή και θα φτάσουν στο νέο σου σπίτι, δίχως απώλειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλάθι

Back to Top