23210 85579  Ηροδότου 48Α, Σέρρες

Για τους περισσότερους, το καθιστικό είναι το δωμάτιο εμφάνισης του σπιτιού και όπου γίνονται πολλές συζητήσεις. Ξοδεύονται πολλά χρήματα για την επίπλωση, την επένδυση και γενικά για την διακόσμηση του. Γενικώς, τα καθιστικά δωμάτια μπορεί να είναι παραδοσιακά ή μοντέρνα, με στοιχεία του παραδοσιακού ρυθμού, προσαρμοσμένα και συνδυασμένα με στοιχεία μοντέρνα.

Sansevieria zeylanica Silver Flame

Τα φυτά δίνουν ένα ήρεμο φόντο και ζωηρά χρώματα στον εσωτερικό σας χώρο, πολύ σημαντικό θα λέγαμε πως είναι να υπογραμμίζουν την διακόσμηση του δωματίου, χωρίς να αποτελούν το κυριαρχικό του στοιχείο.

Jungle style

Τα καθιστικά συνήθως περιέχουν μεγάλα έπιπλα και τα φυτά θα πρέπει να έχουν το ανάλογο μέγεθος, για να ταιριάζουν καλύτερα: ένα ή δύο μεγάλα φυτά συνήθως φαίνονται πολύ ωραιότερα σε σχέση με μια ομάδα μικρότερων φυτών.

Strelitzia reginae – Bird of Paradise 

Τοποθετήστε τα φυτά σας μακριά από καλοριφέρ ή αναμμένα τζάκια, σε μέρος που έχει τον κατάλληλο φωτισμό για τις ανάγκες των φυτών και σε μέρος όπου θα μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση στο πότισμα.

Ficus elastica Melany
Ficus lyrata
Monstera deliciosa

Προσέξτε το μέρος που τοποθετείτε τα φυτά, να είναι μέρος όπου περνάνε άνθρωποι, τόσο για να μην δυσκολεύονται στο πέρνα τους, όσο και για την προστασία των φυτών. Έτσι, όταν θα αποφασίσετε τι είδους φυτά χρειάζεστε και σε ποιο μέγεθος, αρχίστε να τα τοποθετείτε στο βασικό σας σχέδιο, έτσι ώστε τα φυτά και τα δοχεία τους να αποτελέσουν αδιάσπαστο μέρος της διακόσμησης του χώρου σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Semkos Vasilis
Plant expert
team Airplants.gr

πηγή φωτογραφιών: pinterest.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι

Back to Top