23210 85579 Αποστολές σε όλη την Ελλάδα

Ο Αύγουστος, ο πιο χρυσαφένιος και γαλάζιος μήνας του καλοκαιριού και ο μήνας των διακοπών! Όμως πως μπορούμε να προστατεύσουμε τις εύθραυστες ορχιδέες μας και τα τροπικά μας αερόφυτα τις ημέρες της απουσίας μας;;;

Αρχικά, το πρώτο πράγμα που στερούμε στα φυτά μας όταν φεύγουμε για διακοπές είναι το φως. Καθώς κλείνουμε το σπίτι υπό τον φόβο των κλεφτών τα φυτά μας στερούνται την πολύτιμη ενέργεια που τους χαρίζει ο ήλιος ώστε να φωτοσυνθέσουν και να παράξουν την τροφή τους. Αυτός είναι και ο λόγος, που επιστρέφοντας τα βρίσκουμε ταλαιπωρημένα και κίτρινα. Μία λύση είναι, αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα τοποθετήσουμε σε μέρος όπου θα δέχονται το φως της ημέρας, να τους παρέχουμε τεχνητό φωτισμό με εναλλαγή ημέρας και νύχτας μιμούμενοι αυτό της φύσης.

Στη συνέχεια, το επόμενο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι το πότισμά των φυτών μας. Καλό είναι να δώσουμε βάση αρκετές ημέρες πριν, στις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο που βρίσκονται τα φυτά μας, με βάση τη θερμοκρασία και τον αερισμό του χώρου. Με αυτό τον τρόπο ελέγχουμε πόσο συχνά χρειάζονται πότισμα. Έτσι, τα ποτίζουμε επαρκώς πριν φύγουμε και μεριμνούμε για το ενδιάμεσο πότισμα, σε περίπτωση που χρειαστεί, μέχρι να επιστρέψουμε.

Τέλος, φροντίζουμε ώστε να φυτά μας να είναι εύρωστα και υγιή πριν φύγουμε για διακοπές. Ένα φυτό το οποίο είναι υγιές, μπορεί να ανταπεξέλθει τις κακουχίες και μια παροδική παραμέληση… λόγω διακοπών!


Καλές διακοπές!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλάθι

Back to Top