23210 85579 - Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 60€
φυτά εσωτερικού χώρου

Τα trends των φυτών που προορίζονται για το σπίτι σου, θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις τα καλύτερα σύμφωνα με τους experts της διακόσμησης.

φυτά εσωτερικού χώρου

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν trends τα οποία ανανεώνονται κάθε σεζόν από τους ειδικούς με σκοπό να μας κατευθύνουν ώστε να επιλέξουμε τα κατάλληλα. Μην ξεχνάς πως πλέον τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν κομμάτι του interior design κι όπως ακριβώς η αρχιτεκτονική και η διακόσμηση έχουν τις δικές τους τάσεις, το ίδιο συμβαίνει και με τ’ αγαπημένα μας φυτά. Σε κάθε περίπτωση, είτε ανήκουν στις τάσεις είτε όχι, τα φυτά αποτελούν ένα ζωντανό στοιχείο που φέρνει φρεσκάδα στον προσωπικό μας χώρο. Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, βοηθούν στην ψυχική μας υγεία αλλά και την παραγωγικότητα μας ενώ μειώνουν το στρες. Αν λοιπόν δεν έχεις πάρει ακόμη την απόφαση να βάλεις ένα φυτό στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σου, καταλαβαίνεις πως τώρα είναι η ευκαιρία. Αν πάλι έχεις μερικά, ξέρεις ήδη πως ποτέ δεν είναι αρκετά!

Παρακάτω θα δούμε ποια φυτά εσωτερικού χώρου επιτάσσουν οι τάσεις και οι ειδικοί για το υπόλοιπο του 2022.

Τέσσερα φυτά που κυριαρχούν στις τάσεις

Αλοκάσια – Alocasia Silver Dragon mini
Αλοκάσια – Alocasia Silver Dragon mini

H αλοκάσια Silver Dragon ανήκει σε μια μεγάλη οικογένεια που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής. Μάλιστα παίρνει το όνομα της από τη μεταλλική λάμψη στα φύλλα της που δεν περνά εύκολα απαρατήρητη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι λάτρεις των φυτών ψάχνουν συνεχώς νέα είδη για να διαφοροποιηθούν από τα συνηθισμένα. Η Αλοκάσια αποτελεί μία από τις τελευταίες τους ανακαλύψεις. Όσο για τη φροντίδα της, πρέπει να τοποθετηθεί σε καλά φωτισμένο σημείο, δίχως να εκτίθεται άμεσα στον ήλιο. Όσο για το πότισμα της, προτιμά τα συχνά ποτίσματα με λίγο νερό και της κάνει καλό το ψέκασμα των φύλλων της. Η αγαπημένη αλοκάσια είναι γνωστή και ως «χέρι του Βούδα» μιας και θα το βρεις συχνά σε βουδιστικούς ναούς. Γέμισε ένα δωμάτιο του σπιτιού σου με φυτά του ίδιου ή παρόμοιου είδους και θα μεταφέρεις μια τροπική περιοχή στους τέσσερις τοίχους σου.

Ανανάς – Pineapple
Ανανάς – Pineapple

Ήξερες πως ο ανανάς είναι ένα από τα πιο hot φυτά για το 2022; Σύμφωνα με τους ειδικούς του interior design έχει γίνει ανάρπαστο καθώς παράγει καρπό και μπορεί να ευδοκιμήσει στο εσωτερικού του σπιτιού σου. Μάλιστα, εκτός από δημοφιλές είναι κι εύκολο στην περιποίηση του ενώ φέρνει στο σπίτι σου τροπικό αέρα. Χρειάζεται άπλετο φως, λίγο νερό και υγρασία.

Φυλλόδεντρο – Philodendron green princess
Φυλλόδεντρο – Philodendron green princess

Τα φυλλόδεντρα ανήκουν επίσης στις τάσεις του έτους και κυκλοφορούν στην αγορά σε μεγάλη ποικιλία ειδών. Όλα τα είδη του βοηθούν σημαντικά στον καθαρισμό του αέρα στο δωμάτιο που θα τοποθετηθεί. Δεδομένου ότι η μόλυνση του αέρα στις μεγάλες πόλεις έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μπορείς να συνδυάσεις την ομορφιά των φυτών με τη σύγχρονη αισθητική και τον φρέσκο αέρα. Όποιο κι αν επιλέξεις, τοποθέτησε το σε σημείο με άπλετο έμμεσο φως, διατήρησε το χώμα του υγρό χωρίς υπερβολές και σκούπιζε τα φύλλα του με υγρό πανί ανά τακτά διαστήματα.

Χαμαιδώρεα – Chamaedorea elegans
Χαμαιδώρεα – Chamaedorea elegans

Η χαμαιδώρεα είναι all time classic house plant αλλά δεν έχει χάσει σε καμία περίπτωση ούτε λίγη από τη δημοφιλία της. Αποτελεί ένα υπέροχο και εξαιρετικά κομψό φυτό που γεμίζει τον χώρο και καθαρίζει τον αέρα. Είναι ό,τι πρέπει για σένα που δεν έχεις μεγάλη εμπειρία στη φροντίδα ανάλογων φυτών καθώς αντέχει τόσο στη σκιά όσο και στο φως ενώ απαιτεί συνεχώς υγρό χώμα για να επιβιώσει και ν’ αναπτυχθεί.

Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να επιλέξεις και ν’ αγοράσεις ένα φυτό απλά και μόνο επειδή βρίσκεται στη λίστα με τα πιο δημοφιλή της σεζόν. Σκοπός είναι να εμπνευστείς από τις προτάσεις των ειδικών και των διακοσμητών. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι σου η διακόσμηση του σπιτιού σου και το βασικό κριτήριο οφείλει να είναι το προσωπικό σου γούστο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καλάθι

Back to Top