23210 85579 - Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 60€
εργασιακός χώρος

Τα φυτά που θα κάνουν τον εργασιακό σου χώρο να μοιάζει σαν το σπίτι σου.

γραφείο στον εργασιακό χώρο

Αν αγαπάς πραγματικά τα φυτά, θα έχεις κάνει ό,τι περνά απ’ το χέρι σου για να γεμίσεις το σπίτι σου μ’ αυτά. Κάθε γωνιά και κάθε ράφι θα έχει μετατραπεί σ’ έναν φιλόξενο μέρος για τα φυτά σου. Τι γίνεται όμως με τη δουλειά σου, όπου περνάς σχεδόν τη μισή σου μέρα; Βάζω στοίχημα πως ήθελες κι εκεί να βάλεις ένα τουλάχιστον γλαστράκι ή να γεμίσεις ακόμη κι όλο σου το γραφείο με φυτά εσωτερικού χώρου. Άλλωστε αυτός είναι ένας τρόπος να βάλεις το προσωπικό σου στοιχείο στον επαγγελματικό σου χώρο και να τον κάνεις να θυμίζει το σπίτι σου με αποτέλεσμα να νιώθεις πιο οικεία και να είσαι ακόμη πιο παραγωγικός.

Συνήθως, οι επαγγελματικοί μας χώροι δεν έχουν κάποια ξεχωριστή αισθητική και μπορούν να χαρακτηριστούν από μουντοί έως αδιάφοροι. Άλλωστε είναι ελάχιστοι οι εργοδότες που επενδύουν στον χώρο εργασίας των εργαζομένων ώστε να είναι όμορφοι και προσεγμένοι. Αυτό σημαίνει πως αν θέλεις να δουλεύεις σ’ ένα μέρος που σου ταιριάζει, θα πρέπει να πάρεις την πρωτοβουλία να του δώσεις χώρο με αγαπημένα σου αντικείμενα και φυτά.

Παρακάτω θα δούμε ποια φυτά εσωτερικού χώρου προορίζονται για τον χώρο εργασίας σου, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, και μπορούν ν’ αντέξουν στον χρόνο.

Ποια φυτά να προτιμήσεις για τον εργασιακό σου χώρο σύμφωνα με τους ειδικούς

φυτά στον εργασιακό χώρο 

Αν σκοπεύεις να γεμίσεις το γραφείο σου με φυτά, δεν πρέπει να σκεφτείς μόνο ποια από αυτά ταιριάζουν περισσότερο στα γούστα σου. Είναι κι άλλοι παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή σου. Παραδείγματος χάρη, υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι που δουλεύουν τον μισό μήνα με τηλεργασία με αποτέλεσμα να πρέπει προτιμήσουν φυτά που δεν έχουν μεγάλες ανάγκες σε νερό. Άλλοι υπάλληλοι δουλεύουν σε χώρους χωρίς παράθυρα με συνέπεια να πρέπει να προτιμήσουν φυτά χωρίς ιδιαίτερες ανάγκες στο φυσικό φως.

Όσο για τα οφέλη των φυτών στον εργασιακό χώρο, οι ειδικοί λένε πως αποδεδειγμένα μειώνουν το στρες, βελτιώνουν τη διάθεση και αυξάνουν την παραγωγικότητα. Σε κάθε περίπτωση, ομορφαίνουν τον χώρο και τον κάνουν να μοιάζει σαν το σπίτι σου. Διάλεξε τ’ αγαπημένα σου γλαστράκια κι αν δεις πως οι συνάδελφοι ακολουθούν το παράδειγμα σου, πρότεινε να επεκταθείτε και σε μεγαλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου που θα καλύψουν κάθε γωνία του επαγγελματικού χώρου όπου εργάζεστε. Ας δούμε όμως ποια είναι αυτά τα φυτά που ταιριάζουν ιδανικά στον εργασιακό σου χώρο και τις ιδιαιτερότητες του.

Lucky Bamboo Stem Spiral 50cm
Lucky Bamboo Stem Spiral 50cm

Θα ξεκινήσω με το bamboo κι αυτό γιατί είναι τόσο εύκολο στη φροντίδα του που μπορεί να επιβιώσει ακόμη κι αν επισκέπτεσαι περιστασιακά το γραφείο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι ν’ αλλάζεις το νερό του βάζου σου περίπου κάθε 10 ημέρες. Εκτός αυτού είναι εξαιρετικά δημοφιλές στη σύγχρονη διακόσμηση εξωτερικών χώρων και επιπλέον ταιριάζει ιδανικά ακόμη και σε γραφεία με μοντέρνα αισθητική. Μην ξεχνάς πως σύμφωνα με το Feng Shui, το bamboo μπορεί να φέρει καλοτυχία και έσοδα.

Ζάμια – Zamioculcas zamiifolia
Ζάμια – Zamioculcas zamiifolia

Συνεχίζοντας, η ζάμια έχει επίσης ελάχιστες απαιτήσεις σ’ ό,τι έχει να κάνει με τη φροντίδα της. Επιβιώνει σε συνθήκες μέτριου φωτός και χρειάζεται πότισμα κάθε 20 ημέρες. Επίσης έχει τη μοναδική ιδιότητα να καθαρίζει τον αέρα. Γι’ αυτό ορισμένοι την περιγράφουν ως το ιδανικό φυτο εσωτερικού χώρου και το πιο εύκολο στην περιποίηση.

Πόθος – Epipremnum “Marble queen”
Πόθος – Epipremnum “Marble queen”

Προχωρώ στο αγαπημένο φυτό που ονομάζεται «πόθος» και θα βρεις σε διάφορες παραλλαγές. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό, κρεμαστό φυτό που φαίνεται φανταστικό στην γωνία ενός γραφείου όπου επιτρέπει στα φύλλα του ν’ αναπτυχθούν προς τα κάτω.

Σανσεβιέρια – Sansevieria masoniana
Σανσεβιέρια – Sansevieria masoniana

Η σανσεβιέρια είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό φυτό που προσαρμόζεται στις συνθήκες του χώρου που θα το τοποθετήσεις. Μπορεί να προτιμά φωτεινά σημεία αλλά προσαρμόζεται εύκολα σε πιο σκιερά μέρη. Επίσης χρειάζεται πότισμα μόλις μια φορά τον μήνα. Όπως λένε οι ειδικοί μπορεί ν’ αντέξει τα πάντα, πέρα από την υπερβολική υγρασία. Γι’ αυτό η επιβίωση της είναι στο χέρι σου.

Αγλαόνημα – Aglaonema red zircon baby
Αγλαόνημα – Aglaonema red zircon baby

Το αγλαόνημα αποτελεί ένα εξαιρετικά κομψό φυτό με υπέροχα φύλλα που καθαρίζει τον χώρο από τους ρύπους και τις τοξίνες. Αν μάλιστα θέλεις ένα μικρό γλαστράκι που δεν θα χρειαστεί σύντομα μεταφύτευση, δεν έχεις παρά να το προτιμήσεις καθώς αναπτύσσεται αργά.

Χλωρόφυτο – Chlorophytum comosum Bonnie “Curly Spider”
Χλωρόφυτο – Chlorophytum comosum Bonnie “Curly Spider”

Θα κλείσω με το χλωρόφυτο, ένα φυτό που θυμίζει τα πόδια της αράχνης. Εκτός από την επιφάνεια του γραφείου σου, είναι ιδανικό και για κρεμαστές γλάστρες μέσα στον εργασιακό σου χώρο. Μεγαλώνει με ευκολία και μάλιστα είναι τόσο εντυπωσιακό που δεν περνά εύκολα απαρατήρητο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καλάθι

Back to Top