23210 85579  Ηροδότου 48Α, Σέρρες

Ζώντας σε μια απαιτητική καθημερινότητα, ο χρόνος είναι για όλους μας πολύτιμος. Πολλές φορές, η φροντίδα των φυτών είναι μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα. Διαλέγοντας όμως φυτικά είδη τα οποία έχουν χαμηλές απαιτήσεις σε φροντίδες, είναι εντυπωσιακά και με πολλά οφέλη για την ψυχική υγεία, όπως υποστηρίζουν οι μελέτες των ειδικών, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Αυτά τα είδη, αποτελούν ιδανική λύση για την διακόσμηση των σπιτιών ή των εργασιακών μας χώρων.

Η νέα τάση στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι τo Moss. Το Moss είναι λειχήνας που στη φύση συναντάται με μορφή μικρού διακλαδισμένου θάμνου. Φύεται στον Αρκτικό κύκλο, αποτελεί τροφή ταράνδων και άλλων ειδών και το ύψος του φτάνει τα 8 εκατοστά. Ευδοκιμεί και αναπτύσσεται ιδανικά σε περιοχές με υψηλή υγρασία και χαμηλές θερμοκρασίες. Για την χρήση του στη διακόσμηση, ξηραίνεται και σταθεροποιείται με αποτέλεσμα να  μην χρειάζεται καθόλου πότισμα ή κλάδεμα. Το χρώμα του είναι ουδέτερο, όμως με την προσθήκη φυσικών χρωστικών το βρίσκουμε σε μεγάλη γκάμα χρωματισμών.

Χρησιμοποιούμε το moss μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα φυτικά ήδη για τη δημιουργία κάθετων κήπων, που απαιτούν ελάχιστη φροντίδα.

Ιδανικά, συνδυάζονται με αερόφυτα ή ορχιδέες, καθώς κανένα από αυτά τα είδη δεν χρειάζεται χώμα για να αναπτυχθεί. Τοποθετώντας τις κατασκευές σας με moss και αερόφυτα στην κατάλληλη τοποθεσία, θα έχετε ένα ‘’παράθυρο στη φύση’’ να αναπτύσσεται μπροστά στα μάτια σας ενώ οι ορχιδέες, με τα μοναδικά τους άνθη θα σας μεταφέρουν σε τροπικούς προορισμούς.

Ανοίγεται, επομένως, ένας νέος δρόμος στον τομέα της διακόσμησης εσωτερικών χώρων που δεν έχει κανένα περιορισμό, παρά μόνο τη φαντασία σας. Τολμήστε να συνδυάσετε φυτικά είδη με διαφορετικούς χρωματισμούς και υφές και απολαύστε το αποτέλεσμα.

Βonus: Το moss παρουσιάζει και ηχομονωτικές ιδιότητες που το καθιστά ιδανική λύση για εργασιακούς χώρους. Η εκλεπτυσμένη εμφάνιση και οι απεριόριστες δυνατότητές του το καθιστούν μοναδικό υλικό.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Semkos Vasilis
Plant expert
team Airplants.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι

Back to Top