23210 85579 Αποστολές σε όλη την Ελλάδα

Τα αερόφυτα είναι φυτά που ανήκουν στο γένος Tillandsia της οικογένειας Bromeliaceae. Είναι πάνω από 700 είδη, είναι αειθαλή, με προέλευση τα δάση και τις ερήμους της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, των Νοτίων ΗΠΑ και των Δυτικών Ινδιών.

Αερόφυτα Tillandsia

Είναι επίφυτα και μεγαλώνουν χωρίς έδαφος, συνήθως πάνω σε δέντρα ή βράχους. Γι’ αυτό το λόγο είναι γνωστά και ως αερόφυτα. Έχουν υποτυπώδες ριζικό σύστημα το οποίο το χρησιμοποιούν για να αγκιστρώνονται πάνω σε φυτά ή άλλες επιφάνειες.

Λαμβάνουν το νερό και όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται μέσω ειδικών πόρων που έχουν στα φύλλα τους. Ευδοκιμούν στην Ελλάδα και η μόνη φροντίδα που χρειάζονται είναι 2-3 φορές την εβδομάδα ψέκασμα με νερό και 1 φορά το μήνα λίπασμα.

Terrarium με Αερόφυτα

Κατά κανόνα δε θέλουν άμεσο ηλιακό φως, γιατί αυτό μπορεί να τους προκαλέσει εγκαύματα στα φύλλα, αλλά έμμεσο. Το πότισμα γίνεται τοποθετώντας τα σε λεκάνη με νερό και αφήνοντας τα ανάποδα να στεγνώσουν καλά.

Η περίσσεια υγρασίας είναι καταστροφική για τα αερόφυτα καθώς ευνοεί την ανάπτυξη σήψεων. Οι ανάγκες για νερό του κάθε είδους είναι διαφορετικές και γι’ αυτό πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες φροντίδας του κάθε φυτού ξεχωριστά.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Βασίλης Σέμκος
team Airplants.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλάθι

Back to Top