23210 85579 Αποστολές σε όλη την Ελλάδα

Ποια είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου που αντέχουν την ξηρασία;

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν πραγματικά να αναδείξουν και να «ζωντανέψουν» ακόμη και τις πιο βαρετές γωνιές του προσωπικού ή επαγγελματικού μας χώρου! Ωστόσο, η εύρωστη ανάπτυξή τους, προϋποθέτει τη δική μας συμβολή μέσω της σωστής τους φροντίδας. Αν ανήκεις στην κατηγορία όσων αμελούν την ενασχόληση με τα φυτά, τότε διαβάζεις το σωστό άρθρο, γιατί σήμερα θα σου αποκαλύψουμε 8 φυτά που είναι «πολύ σκληρά για να πεθάνουν» ή αλλιώς φυτά που απαιτούν ελάχιστο πότισμα!

Ίσως ένα από τα κομψότερα και ανθεκτικότερα φυτά εσωτερικού χώρου. Η ζάμια είναι πραγματικά «πολύ σκληρή… για να πεθάνει»! Οι χαμηλές απαιτήσεις φροντίδας της, την καθιστούν εξαιρετική επιλογή για σένα που αμελείς τη φροντίδα των φυτών σου, ενώ το εντυπωσιακό και μοναδικό φύλλωμά της την κάνει ιδιαίτερη και λαμπερή. Έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε νερό, αφού χρειάζεται να την ποτίζετε μία φορά το μήνα κατά τους χειμερινούς μήνες και κάθε 15 μέρες κατά τους καλοκαιρινούς.

Η Sansevieria trifasciata, γνωστή και ως «Γλώσσα της Πεθεράς» αποτελεί ένα εξαιρετικά ανθεκτικό πολυετές φυτό εσωτερικού χώρου, το οποίο διακρίνεται για τα μακριά και μυτερά, γεμάτα ίνες φύλλα του. Οι ανάγκες της σε νερό είναι ελάχιστες, καθώς απαιτεί αραιά ποτίσματα, κάθε 20-30 ημέρες, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.

Η συγκεκριμένη ποικιλία Σανσεβιέριας, εντυπωσιάζει με τα φαρδιά, ευθυτενή, μακριά ασημογκρί φύλλα της, τα οποία είναι γεμάτα ίνες και παράλληλα συνιστά ένα πολύ ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου. Έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε υγρασία και νερό, αφού έχει την ιδιότητα να συγκρατεί νερό στα φύλλα της, ενώ παράλληλα διαθέτει δυνατό ριζικό σύστημα. Ποτίστε τη κάθε 20-30 ημέρες, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.

Η Aloe vera, εκτός από το απόλυτο trend στην εσωτερική πράσινη διακόσμηση, αποτελεί και ένα εξαιρετικά ανθεκτικό φυτό σε συνθήκες ξηρασίας. Γενικά,  χρειάζεται πότισμα όταν το χώμα της είναι στεγνό, καθώς η υψηλή υγρασία μπορεί να την σαπίσει. Ακόμη και να ξεχάσετε να την ποτίσετε, η αλόη δεν θα σας απογοητεύσει, αφού αντέχει αρκετές μέρες χωρίς νερό.

Αυτό το τροπικό φυτό, ανήκει στην «οικογένεια» Bromeliaceae και είναι ιδιαίτερα εύκολο στη φροντίδα του. Έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε νερό, καθώς το σκληρό του φύλλωμα έχει την ιδιότητα να συγκρατεί υγρασία.

Η εξωτική μπριχάμια εκτός από εντυπωσιακή –ειδικά την περίοδο της ανθοφορίας της- συνιστά και ένα ελάχιστα απαιτητικό φυτό εσωτερικού χώρου. Όσον αφορά στις ανάγκες της για νερό, συμπεριφέρεται όπως τα παχύφυτα: Συγκρατεί νερό στον κορμό της, επομένως δεν είναι απαραίτητο να την ποτίζετε συχνά και πρέπει να αφήνετε το χώμα να στεγνώνει καλά ανάμεσα στα ποτίσματα.

Η Peperomia obtusifolia variegata αποτελεί ένα θαμνώδες, ορθόκλαδο φυτό, το οποίο ξεχωρίζει για τα παχιά στελέχη και τα σαρκώδη, γυαλιστερά και δίχρωμα φύλλα του. Χρειάζεται πότισμα όταν το χώμα έχει σχεδόν στεγνώσει, καθώς το νερό αποθηκεύεται στα φύλλα της, με αποτέλεσμα να είναι ανθεκτική στην ξηρασία.

Το χλωρόφυτο συνιστά ένα φυτό εσωτερικού χώρου με μέτριες ανάγκες σε νερό, καθώς έχει ελάχιστες απαιτήσεις υγρασίας. Αυξήστε το πότισμα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου και μειώστε το κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλάθι

Back to Top