23210 85579 Αποστολές σε όλη την Ελλάδα

Προστατέψτε την υγεία σας με φυτά εσωτερικού χώρου που βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα!

Τα φυτά εσωτερικού χώρου, εκτός από τη προφανή ομορφιά τους, βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας, δίνοντάς της χρώμα και ζωντάνια, βοηθούν στη μείωση του άγχους, δημιουργώντας συνθήκες γαλήνης και ηρεμίας και αποτελούν τον καταλληλότερο τρόπο για να καθαρίσουμε την επιβαρυμένη ατμόσφαιρα του χώρου μας!

Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η χρήση φυτών αποτελεί την καλύτερη λύση για να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα σε χώρους, όπου περνάμε τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, όπως είναι το σπίτι ή ο χώρος εργασίας μας, καθώς μπορούν και δημιουργούν ένα υγιές περιβάλλον. Τα φυτά μπορούν πράγματι να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι εσωτερικών χώρων, αφού έχουν άριστες επιδόσεις στην εξάλειψη ατμοσφαιρικών ρύπων όπως το βενζόλιο, η φορμαλδεΰδη, το ξυλένιο, η αμμωνία, το διοξείδιο του άνθρακα, το τριχλωροαιθυλένιο κ.ο.κ., τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα υγείας στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως αλλεργίες, άσθμα, ερεθισμούς στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό, κόπωση, πονοκέφαλο, διαταραχές του νευρικού συστήματος κ.τ.λ. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε εμείς είναι να επιλέξουμε τα κατάλληλα φυτά, τα οποία φέρουν αυτές τις ευνοϊκές καθαριστικές ιδιότητες, τοποθετώντας τα στο χώρο μας!

Ακολουθούν έξι εξαιρετικές επιλογές:

Η αλόη μπορεί να λειτουργήσει σαν κανονικός ελεγκτής της ποιότητας του αέρα, αφού όταν υπάρχουν μεγάλες ποσότητες μιας χημικής ουσίας σε ένα δωμάτιο, τα φύλλα του φυτού θα δημιουργήσουν καφέ κηλίδες ως προειδοποιητικό σήμα! Σύμφωνα μάλιστα με τους επιστήμονες της NASA, ιδανική θέση γι’ αυτή είναι το υπνοδωμάτιό μας, καθώς έχει την ικανότητα να απελευθερώνει οξυγόνο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ο κισσός απομακρύνει από τον αέρα του χώρου μας τόσο τη μούχλα όσο και τη φορμαλδεΰδη, η οποία προκαλεί ερεθισμούς σε μύτη, στόμα και φάρυγγα. Σύμφωνα μάλιστα με τους ερευνητές είναι ικανή να απομακρύνει μέσα σε 12 ώρες την… εναέρια μούχλα σε ποσοστό 78%!

Η δράκαινα συγκαταλέγεται στη λίστα των φυτών φιλτραρίσματος της NASA που αφαιρούν τις τοξίνες όπως η ξυλένη, η τριχλωροθυλένη και η φορμαλδεΰδη, προσφέροντας καθαρό αέρα στο χώρο σας.

Το χλωρόφυτο φιλτράρει τις τοξίνες όπως το ξυλόλιο και η φορμαλδεΰδη και έχει την ικανότητα να απορροφά όλα τα χημικά που χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε το χώρο σας, για το λόγο αυτό ιδανική θέση γι’ αυτό το φυτό είναι η κουζίνα σας!

Η σανσεβιέρια, εκτός από το καλλωπιστικό της κάλλος, μπορεί να καθαρίσει την ατμόσφαιρα του χώρου στον οποίο βρίσκεται, απομακρύνοντας μικροσωματίδια και επιβλαβείς ουσίες όπως το βενζόλιο, το ξυλόλιο και το τολουόλιο, τα οποία βρίσκονται σε πλαστικά, σε καπνό τσιγάρων και σε μπογιές.

Η φτέρη  απορροφά τους ρύπους και τις τοξικές ουσίες του αέρα, διατηρεί τη σωστή υγρασία και είναι μάλιστα ιδιαίτερα αποτελεσματική στην απομάκρυνση της καρκινογόνου ουσίας, φορμαλδεΰδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλάθι

Back to Top