23210 85579 Αποστολές σε όλη την Ελλάδα

Μπορούν τα φυτά να σου χαρίσουν ένα καλύτερο ύπνο;

Αν είσαι οπαδός της πράσινης εσωτερικής διακόσμησης, γνωρίζεις ήδη πολύ καλά για τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτών εσωτερικού χώρου σε σχέση με τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας. Πόσοι από εσάς όμως, γνωρίζετε ότι τα πανέμορφα φυτά σας, εκτός από την απομάκρυνση των τοξικών ουσιών του αέρα, μπορούν να σας χαρίσουν παράλληλα και έναν άνετο και συνεχή ύπνο;

Είμαστε σίγουροι ότι πολλοί θεωρούν εσφαλμένα, μέχρι και σήμερα, ότι τα φυτά δεν θα πρέπει να τοποθετούνται στο χώρο που παίρνουμε τον ύπνο μας. Πράγματι, αυτή η εσφαλμένη εντύπωση κυριάρχησε για αρκετά χρόνια μέχρις ότου την ανατρέψε έρευνα της ΝΑΣΑ, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τοποθετώντας συγκεκριμένα φυτά εσωτερικού χώρου στο υπνοδωμάτιό μας, μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας, να ελαχιστοποιήσουμε το άγχος μας και να απαλλαγούμε από ενοχλητικές αλλεργίες.

Ιδού λοιπόν οι καλύτεροι «φυσικοί» συγκάτοικοι για να τοποθετήσετε στην κρεβατοκάμαρά σας!

Σανσεβιέρια: Ίσως η καλύτερη επιλογή για την κρεβατοκάμαρά σας, να είναι μία σανσεβιέρια! Το ξεχωριστό αυτό φυτό, εκτός του ότι απαντάται σε διάφορα είδη (Sansevieria trifasciata, Sansevieria Moonshine, Sansevieria baccharis «Micado», Sansevieria cylindrica κ.ο.κ), -τα οποία μπορείτε να τα βρείτε όλα στην Airplants-, θα σας χαρίσει και έναν απολαυστικό και ποιοτικό ύπνο, παράγοντας οξυγόνο την ώρα που κοιμάστε! Οξυγόνο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό, αφού τα υψηλότερα επίπεδα οξυγόνου τη νύχτα βοηθάνε στον καλύτερο ύπνο!

Αλόη Βέρα: Μία ακόμη εξαιρετική επιλογή για το υπνοδωμάτιό σας αποτελεί η «θεραπευτική» αλόη βέρα! Εκτός από την ικανότητα που έχει να φιλτράρει τον αέρα του χώρου όπου βρίσκεται, το γεγονός ότι απελευθερώνει οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας!

Κισσός: Ο κισσός εκτός από ένα ελάχιστα απαιτητικό φυτό ως προς τη φροντίδα του, συνιστάται για το χώρο της κρεβατοκάμαρας, καθώς φιλτράρει τις τοξίνες και λέγεται ότι βοηθά εξαιρετικά τα άτομα που αντιμετωπίζουν αλλεργίες ή ταλαιπωρούνται από άσθμα.

Χρυσός Πόθος: Ο χρυσός πόθος αποτελεί άλλη μία πολύ καλή επιλογή για το υπνοδωμάτιό σας, βοηθώντας στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας από επιβλαβείς ουσίες και χαρίζοντας ξεχωριστή ομορφιά στο χώρο! Σας προτείνουμε μάλιστα να τον χρησιμοποιήσετε ως κρεμαστό φυτό για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Χλωρόφυτο: Το χλωρόφυτο ή ευρέως γνωστό ως «φυτό αράχνης» συνιστά ένα ακόμη εξαιρετικά εύκολο στη φροντίδα του φυτό, το οποίο χαρακτηρίζεται από την ικανότητά του να καθαρίζει και να φιλτράρει τις τοξίνες του αέρα και παράλληλα να απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές, διατηρώντας ταυτόχρονα σταθερά τα επίπεδα οξυγόνου της ατμόσφαιρας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλάθι

Back to Top