23210 85579  Ηροδότου 48Α, Σέρρες

Τέσσερα μοναδικά είδη πόθου που θα βρείτε στην Airplants!

Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα ομορφότερα και ανθεκτικότερα αναρριχώμενα φυτά εσωτερικού χώρου! Ο λόγος για τον πόθο, ο οποίος μπορεί να ομορφύνει κάθε γωνιά του προσωπικού ή επαγγελματικού σας χώρου, ιδίως εάν τοποθετηθεί σε κρεμαστά καλάθια ή ψηλές γλάστρες, αφήνοντας το φύλλωμά του να πέσει.

Ο πόθος ή αλλιώς γνωστός ως “Κισσός του διαβόλου” ξεχωρίζει για τα μικρά καρδιόσχημα φύλλα του, τα οποία εκφύονται σε όλο το μήκος των κλαδιών και των οποίων το μέγεθος ποικίλει ανάλογα με την ηλικία του φυτού και τις συνθήκες στις οποίες αναπτύσσεται.  Αξιοσημείωτη είναι επίσης, η ανθεκτικότητά του σε χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς και η ανοχή του σε μερική έλλειψη νερού για αρκετό χρονικό διάστημα.

Στην Airplants μπορείτε να βρείτε τέσσερις (4) μοναδικές ποικιλίες του, τις οποίες σας παρουσιάζουμε παρακάτω μαζί με χρήσιμες συμβουλές φροντίδας!

  • Πόθος – Epipremnum aureum Golden Pothos: Το Epipremnum aureum έχει μεγάλα, γυαλιστερά πράσινα φύλλα με κίτρινες κηλίδες που η χαρακτηριστική τους ιδιότητα είναι ο καθαρισμός του αέρα. Ο χρυσός πόθος είναι φυτό που μπορεί να ανεχτεί και χαμηλότερες εντάσεις φωτισμού, χωρίς να χάσει το χρώμα του και είναι πολύ εντυπωσιακός όταν χρησιμοποιείται ως κρεμαστό φυτό. Προτιμά αυξημένα επίπεδα υγρασίας, αλλά μπορεί να ανεχθεί και κανονικές συνθήκες.

  • Πόθος – Epipremnum “Marble queen”: Το Epipremnum aureum “Marble queen” χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα, γυαλιστερά πράσινα φύλλα του με άσπρες κηλίδες, τα οποία έχουν  την ιδιότητα να φιλτράρουν τις επιβλαβείς ουσίες της ατμόσφαιρας. Μπορεί να ανεχτεί και χαμηλότερες εντάσεις φωτισμού, χωρίς να χάσει το χρώμα του και είναι πολύ εντυπωσιακός όταν χρησιμοποιείται ως κρεμαστό φυτό. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει κιτρίνισμα και πτώση των φύλλων, ενώ σε περίπτωση που οι άκρες των φύλλων του μαυρίσουν, θα πρέπει να αυξήσετε τα επίπεδα υγρασίας, τοποθετώντας τον πάνω σε δίσκο με χαλίκι και νερό.

  • Πόθος – Epipremnum aureum “Neon Pothos”: Ο πόθος “Neon” χαρακτηρίζεται για τα μεγάλα, γυαλιστερά, γωνιώδη και έντονα κιτρινοπράσινα φύλλα του, ενώ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός, όταν χρησιμοποιείται ως κρεμαστό φυτό. Προτιμά μεσαίες ή υψηλές συνθήκες φωτισμού, μπορεί να ανεχτεί όμως και μερική σκιά.  Σε πολύ σκιερές συνθήκες μπορεί να χάσει τα μοτίβα στο φύλλωμά του, ενώ σε συνθήκες έντονου φωτισμού θα έχει περισσότερα φύλλα. Προτιμά αυξημένα επίπεδα υγρασίας, αλλά μπορεί να ανεχθεί και κανονικές συνθήκες.

  • Πόθος – Scindapsus pictus Argyraeus: Το λένε Scindapsus pictus Argyraeus και ξεχωρίζει για το λευκό σχέδιο φλόγας στα μικροσκοπικά του φύλλα. Είναι ένα ανθεκτικό και σχετικά εύκολης συντήρησης φυτό, κατάλληλο για αρχάριους καλλιεργητές και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τη διακόσμηση του μπάνιου σας, αφού θα του προσδώσει τροπική ατμόσφαιρα και θα φιλτράρει τον αέρα. Προτιμά μεσαίες ή υψηλές συνθήκες φωτισμού, μπορεί να ανεχτεί όμως και μερική σκιά. Προτιμά επίπεδα υγρασίας 40-50% και σε περίπτωση που οι άκρες των φύλλων του μαυρίσουν, θα πρέπει να αυξήσετε τα επίπεδα υγρασίας, τοποθετώντας τον πάνω σε δίσκο με χαλίκι και νερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι

Back to Top