23210 85579 Αποστολές σε όλη την Ελλάδα

Οι αγαπημένες μας ορχιδέες στο «μικροσκόπιο»!

Είναι αναμφίβολα ένα από τα εντυπωσιακότερα και ομορφότερα φυτά εσωτερικού χώρου! Ο λόγος για τις αγαπημένες μας ορχιδέες, τις οποίες σήμερα βάζουμε στο «μικροσκόπιο» δίνοντάς σας μερικές ιδιαίτερες και περίεργες πληροφορίες γι’ αυτές!

 1. Ξεκινάμε με ένα fun fact! Ήξερες ότι το όνομα «ορχιδέα» προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «όρχις» και ονομάστηκε έτσι από τον αρχαίο βοτανολόγο Θεόφραστο, ο οποίος πίστευε ότι οι ρίζες της μοιάζουν με συγκεκριμένο μέρος της ανδρικής ανατομίας;
 2. Υπάρχουν πάνω από 25.000 γνωστά είδη ορχιδέας σε όλο τον κόσμο και πάνω από τριπλάσιες σε αριθμό ποικιλίες και υβρίδια!

  Η μικρότερη ορχιδέα στον κόσμο!
 3. Η μικρότερη ορχιδέα στον κόσμο έχει το μέγεθος ενός μικρού νομίσματος, ενώ η μεγαλύτερη ζυγίζει μερικές εκατοντάδες κιλά!
 4. Τα άνθη της κάθε ορχιδέας είναι απόλυτα συμμετρικά! Κάθε της άνθος μπορεί δηλαδή να χωριστεί τέλεια στη μέση σε δύο ισόποσα μέρη!

  Οι μεγαλύτερες ορχιδέες στον κόσμο ζυγίζουν μερικές εκατοντάδες κιλά!
 5. Οι ορχιδέες μπορούν να ζήσουν έως και 100 χρόνια!
 6. Κάποιες ορχιδέες ανθίζουν μόνο για λίγες ώρες, ενώ άλλες διατηρούν την ανθοφορία τους για ολόκληρους μήνες!
 7. Στις ορχιδέες δεν αρέσει καθόλου ο ξηρός αέρας, γι’ αυτό χρειάζεται να διατηρείτε την υγρασία του χώρου στον οποίο βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλάθι

Back to Top