23210 85579 Αποστολές σε όλη την Ελλάδα
φυτά για προσωπικότητα

Πως τα φυτά εσωτερικού χώρου που ήδη έχεις στο σπίτι σου μπορούν να προδώσουν πράγματα για την προσωπικότητα σου.

Σύμφωνα με έρευνες που διεξάγονται συνεχώς στο εξωτερικό, σχεδόν όλες οι επιλογές μας αντικατοπτρίζουν κάποια στοιχεία για την προσωπικότητα μας. Φυσικά, αυτή η τάση δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς οι άνθρωποι όλο και περισσότερο προσπαθούμε να μάθουμε περισσότερα για τον εαυτό μας κι η επιλογή ακόμη κι ενός φυτού, αντί για κάποιο άλλο, λέει κάτι για εμάς. Αξίζει, λοιπόν, να ρίξεις μια ματιά στο σπίτι σου και να κάνεις μια λίστα με τα φυτά εσωτερικού χώρου που έχουν περάσει το κατώφλι του. Τι λέει κάθε φυτό για σένα αλλά και την προσωπικότητα σου;

μονστέρα

Παρακάτω θα δούμε ποια στοιχεία του χαρακτήρα σου προδίδουν τ’ αγαπημένα φυτά εσωτερικού χώρου με τα οποία έχεις διακοσμήσει το σπίτι σου αλλά και ποια κοινά χαρακτηριστικά έχεις μαζί τους.

Δράκαινα

Δράκαινα και προσωπικότητα

Η δράκαινα δε θέλει πολλά-πολλά. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να την ποτίζεις ελαφρά κάθε φορά που μπαίνεις στη διαδικασία. Με απλά λόγια, η δράκαινα είναι ένα φυτό που μπορεί να ομορφύνει τον χώρο σου με τα φανταστικά της φύλλα ενώ επιβιώνει δίχως πολλές ανάγκες. Η ανάπτυξη του στον χώρο γίνεται χωρίς κόπο. Αν λοιπόν κι εσύ αποτελείς ένα ανεξάρτητο πλάσμα που δεν έχεις ανάγκη κανέναν και προχωράς μπροστά δίχως να στηρίζεσαι στις πλάτες κανενός, βρήκες το φυτό που σου ταιριάζει.

 

Μονστέρα

Μονστέρα

Τα μεγάλα φύλλα της μονστέρας και ο τροπικός αέρας που φέρνει στον χώρο έχουν τη μοναδική ιδιότητα να σε ταξιδεύουν με μια ματιά στα πιο θερμά Καλοκαίρια και τους πιο ζεστούς προορισμούς. Αν αγαπάς τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και τα ταξίδια σε καυτούς προορισμούς, δεν έχεις παρά να βάλεις τη μονστέρα σου σε μια περίοπτη θέση, καθώς θα γίνει συνοδοιπόρος σου… τουλάχιστον στα ταξίδια του μυαλού.

Καλαθέα

Καλαθέα

Η καλαθέα είναι ένα πανέμορφο φυτό που ξεχωρίζει απ’ όλα τ’ άλλα εξαιτίας της κομψότητας της. Τα νέα της φύλλα δε θ’ ανοίξουν μόλις εμφανιστούν αλλά θα χρειαστούν καιρό μέχρι να ξεδιπλώσουν την ομορφιά τους. Αν είσαι ένας εσωστρεφής τύπος που αργεί ν’ ανοιχτεί αλλά όταν το κάνει δίνεται ολοκληρωτικά, τότε μάλλον η καλαθέα είναι το φυτό που αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα σου κι έχει πολλά να πει για σένα.

 

Σανσεβιέρια

Σανσεβιέρια και προσωπικότητα

Είσαι δυναμικός και πατάς γερά στα πόδια σου; Τότε θα βρεις πολλά κοινά με το φυτό σανσεβιέρια που κεντρίζει τα βλέμματα και μπορεί ν’ αντέξει ακόμη και χωρίς νερό για μέρες. Όσο για τα μυτερά του φύλλα, μπορεί να τρομάζουν αλλά δεν παύουν να κάνουν επιβλητική την παρουσία του.

Πόθος

Πόθος

Θα κλείσω με τον πόθο. Ένα υπέροχο φυτό που αναπτύσσεται παρά τα εμπόδια και αναρριχάται σε διαφορετικές επιφάνειες δίχως να το σταματά τίποτα. Είσαι κι εσύ ένας άνθρωπος που θέλει πάντοτε να γίνεται καλύτερος και να εξερευνά νέα πεδία; Αν η απάντηση είναι θετική, αυτό αποτελεί το φυτό που αν δεν έχεις ήδη, πρέπει να βάλεις στο σπίτι σου καθώς σου μοιάζει περισσότερο απ’ όσο νόμιζες.

 

Φυσικά, όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που προέκυψε παρατηρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αγαπημένων φυτών εσωτερικού χώρου. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να τα πάρεις κατά γράμμα. Από την άλλη, ο ανθρωπομορφισμός των φυτών μας, μπορεί να μας κάνει να τα δούμε με μεγαλύτερη τρυφερότητα. Άλλωστε η αγάπη για τα φυτά μας είναι κάτι που θα τα βοηθήσει ν΄ αναπτυχθούν περισσότερο και καλύτερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλάθι

Back to Top