23210 85579 Αποστολές σε όλη την Ελλάδα
φυτά και μπάνιο

Ποια φυτά εσωτερικού χώρου είναι ό,τι πρέπει για το μπάνιο του διαμερίσματος σου.

κάκτος με λουλούδι 

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι εξαιρετικά δημοφιλή, τα τελευταία χρόνια, κι αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό, αν όχι από το δικό μας σπίτι, από τις επισκέψεις μας σε φίλους και συγγενείς. Πλέον τα φυτά δεν κατακλύζουν μονάχα τα μπαλκόνια των διαμερισμάτων αλλά αποκτούν τον δικό τους χώρο στο σαλόνι και χρόνο με τον χρόνο επεκτείνονται και στα υπόλοιπα δωμάτια. Άλλωστε, σπάνια ένα φυτό είναι αρκετό κι η πρώτη αγορά οδηγεί σε δεκάδες επόμενες. Κάπως έτσι μετά την κουζίνα, το χολ και την κρεβατοκάμαρα, πολλοί plant lovers επιλέγουν να τοποθετήσουν τουλάχιστον ένα φυτό εσωτερικού χώρου και στο μπάνιο.

Η επέκταση των houseplants ακόμη και στο μπάνιο δεν είναι τυχαία. Αρχικά τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν ένα μοναδικό διακοσμητικό που φέρνει τη φύση μέσα στο σπίτι μας. Συνεπώς, είναι πολλοί οι interior designers που προτείνουν να βάλεις ένα ή και περισσότερα φυτά μέσα στο μπάνιο σου. Από εκεί και πέρα, οι συνθήκες που επικρατούν στο μπάνιο μας ευνοούν την ανάπτυξη των φυτών. Πιο συγκεκριμένα, η υγρασία είναι ιδιαίτερα βοηθητική για την υγεία και το προσδόκιμο ζωής των αγαπημένων μας houseplants. Ποιο είναι το μειονέκτημα του μπάνιου μας σ’ ό,τι έχει να κάνει με τα φυτά; Το γεγονός πως υπάρχει ελάχιστο φως σε σύγκριση με τ’ άλλα δωμάτια λόγω των μικρών παραθύρων. Παρόλα αυτά στις παρακάτω προτάσεις έχει συνυπολογιστεί κι ο παράγοντας των χαμηλών απαιτήσεων στο ηλιακό φως που δεν είναι καθοριστικός για την ανάπτυξη αλλά και την επιβίωση των φυτών που ενδείκνυνται για το μπάνιο.

Παρακάτω θα δούμε ποια φυτά εσωτερικού χώρου αξίζει να προτιμήσεις στο μπάνιο σου με κριτήριο τις ιδιαίτερες συνθήκες της υπερβολικής υγρασίας και του χαμηλού επιπέδου ηλιακού φωτός.  

6 φυτά εσωτερικού χώρου που είναι ιδανικά για το μπάνιο σου

πιλέα πεπερομιοδές

Η πιλέα πεπερομιοδές είναι φανταστική επιλογή για ένα μπάνιο με παράθυρο που επιτρέπει στο ηλιακό φως να το λούσει καθώς έχει ανάγκη από έμμεση επαφή με τις ηλιακές ακτίνες. Αν το μπάνιο σου είναι φωτεινό, δεν έχεις παρά να τη προτιμήσεις.

πόθος

Ο πόθος αποτελεί ένα εντυπωσιακό φυτό που δεν περνά απαρατήρητο και γεμίζει τον χώρο με τα φύλλα του. Μπορεί να επιβιώσει και σε φως χαμηλότερης έντασης, χωρίς να χάσει το χρώμα του ενώ αξίζει να τον προτιμήσεις σε περίπτωση που ψάχνεις ένα κρεμαστό φυτό.

αλόη

Αν έχεις μια πιεστική καθημερινότητα κι είσαι αρχάριος σ’ ό,τι έχει να κάνει με τα φυτά, δεν έχεις παρά να προτιμήσεις την αλόη. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ηλιόλουστο σημείο, ίσως μπροστά από το παράθυρο του μπάνιου.

σανσεβιέρια

Θα προχωρήσω στη σανσεβιέρια που αποτελεί ένα εξίσου εύκολο φυτό το οποίο επιβιώνει σ’ οποιοδήποτε επίπεδο φωτός αλλά και υγρασίας. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι πως προσαρμόζεται εύκολα στις συνθήκες του χώρου κι αυτό το καθιστά ανθεκτικό.

καλαθέα

Σειρά έχει η καλαθέα που μετατρέπει τον χώρο σου σε κάποιο μέρος του πλανήτη με τροπικό κλίμα. Το συγκεκριμένο φυτό εσωτερικού χώρου αγαπά το μέτριο φως και τα σημεία με αρκετή υγρασία.

κισσός

Θα κλείσω με τον κισσό, ένα ακόμη φυτό χαμηλών απαιτήσεων που είναι ιδανικό για το μπάνιο μας αλλά και για κρέμασμα από κάποιο ψηλό σημείο. Για καλή μας τύχη, δε συμπαθεί το άμεσο και το έντονο φως ενώ βολεύεται εύκολα και στο τεχνητό. Αντιθέτως λατρεύει την υγρασία και τα φύλλα του αγαπούν το πιτσίλισμα από το νερό της ντουζιέρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλάθι

Back to Top