23210 85579 Αποστολές σε όλη την Ελλάδα

Ποια είναι τα φυτά που αντέχουν ακόμη και σε σκιερά μέρη;

Λατρεύεις τα φυτά εσωτερικού χώρου και θέλεις να διακοσμήσεις με αυτά κάθε σημείο του σπιτιού ή του γραφείου σου; Αναρωτιέσαι αν μπορείς να «ζωντανέψεις» φυσικά ακόμη και σκοτεινά δωμάτια ή χώρους με βόρειο προσανατολισμό που δέχονται ελάχιστο φυσικό φως καθημερινά; Μην αγχώνεσαι! Βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο!

Όλοι ξέρουμε ότι τα φυτά έχουν ανάγκη από φυσικό φως για να μπορέσουν να αναπτυχθούν. Υπάρχουν ωστόσο κάποια φυτά τα οποία είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά σε ελάχιστες συνθήκες φωτισμού, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι μπορούν να αναπτυχθούν σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού! Πάμε να δούμε κάποιες αξιόπιστες επιλογές με τις οποίες μπορείτε να «πρασινίσετε» τους ανήλιαγους χώρους σας!

Σανσεβιέρια: Οι σανσεβιέριες εκτός από εξαιρετικά ανθεκτικά φυτά, είναι και εξόχως ευπροσάρμοστες σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού! Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να επιβιώσουν τόσο σε φωτεινά, όσο και σε σημεία με ελάχιστο φυσικό φως. Μια πολύ αξιόλογη και ιδιαίτερη επιλογή είναι η sansevieria moonshine, η οποία θα αναδείξει το χώρο σας με τα φαρδιά, ευθυτενή, μακριά ασημογκρί, φύλλα της!

Δράκαινα: Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό και δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου, το οποίο μπορεί να ανεχτεί την ελαφριά σκιά, προσαρμόζοντας το ρυθμό ανάπτυξής του. Μια εξαιρετική πρόταση είναι η dracaena marginata ευρέως γνωστή και ως «Δράκος της Μαδαγασκάρης», η οποία συγκαταλέγεται και στη λίστα των φυτών φιλτραρίσματος της NASA που αφαιρούν τις τοξίνες από τον αέρα του χώρου στον οποίο καλλιεργείται.

Ζάμια: Ίσως ένα από τα ανθεκτικότερα και ευκολότερα σε φροντίδα φυτά εσωτερικού χώρου! Η ζάμια συνιστά ένα εξαιρετικά δημοφιλές φυτό σπιτιών αλλά και γραφείων, χάρη στην ικανότητά της να προσαρμόζεται ακόμη και σε συνθήκες ελάχιστου φωτισμού.

Χαμαιδωρέα: Ένα πραγματικά εύκολο στη φροντίδα του φυτό εσωτερικού χώρου που αντέχει τη μερική σκιά είναι και η Χαμαιδωρέα, αφού η άμεση επαφή με το ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα φύλλα της! Λατρεύει την ξηρή ατμόσφαιρα, οπότε είναι καλό να την τοποθετήσετε κοντά σε καλοριφέρ.

Φτέρη: Ίσως ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα φυτά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού! Η φτέρη έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε φως και μπορεί πολύ εύκολα να αναπτυχθεί σε σκιερά μέρη, γεγονός που την καθιστά ιδανική επιλογή για ανήλιαγους χώρους όπως το μπάνιο σας.

Κισσός: Ο κισσός εκτός από φυτό με ελάχιστες απαιτήσεις φροντίδας, μπορεί να επιβιώσει άνετα σε σκιερά ή ημισκιερά μέρη, ενώ αναπτύσσεται άνετα και σε χώρους με τεχνητό φως, με αποτέλεσμα να αποτελεί συχνή επιλογή σε επαγγελματικούς χώρους. Τοποθετήστε τον σε κρεμαστά καλάθια και εντυπωσιάστε!

Χλωρόφυτο: Το χλωρόφυτο ή ευρέως γνωστό ως «φυτό αράχνη» συνιστά ένα ακόμη φυτό εσωτερικού χώρου που μπορεί να ανεχτεί συνθήκες ελάχιστου φωτισμού, αφού έχει την ικανότητα να προσαρμόζει την ανάπτυξή της ακόμη και όταν δεν λαμβάνει αρκετό φως. Στα θετικά του στοιχεία περιλαμβάνεται και η ιδιότητά του να καθαρίζει και να φιλτράρει την ατμόσφαιρα από ρύπους και τοξίνες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλάθι

Back to Top