23210 85579  Ηροδότου 48Α, Σέρρες

Το ξεκούραστο και υγρό περιβάλλον του μπάνιου μπορεί να γίνει ακόμη πιο «ζεστό» αν το διακοσμήσουμε με μερικά από τα αγαπημένα μας φυτά!

Με την προϋπόθεση ότι υπάρχει κάποιο παράθυρο από το οποίο να μπορεί να εισέρχεται κάποιο φυσικό φως, τα μπάνια πλησιάζουν στις πιο ιδεώδεις συνθήκες για την καλή ανάπτυξη ενός αριθμού από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου, καθώς είναι γενικά ζεστά δωμάτια και δύο ή τρεις φορές την ημέρα η ατμόσφαιρα τους γεμίζει με υδρατμούς, μιας και κάθε φορά που κάποιος παίρνει το μπάνιο του, για αρκετή ώρα μετά η ατμόσφαιρα εξακολουθεί να έχει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό υγρασίας!

Εκτός όμως της αδιαμφισβήτητης ομορφιάς και των έξτρα πόντων αισθητικής που προσθέτουν στον χώρο, τα φυτά στο μπάνιο έχουν επίσης την ικανότητα να απορροφούν την υγρασία, να μειώνουν την εμφάνιση βακτηρίων και παράλληλα να καθαρίζουν τον αέρα!

Αν αναρωτιέστε λοιπόν, ποια φυτά είναι κατάλληλα για να «ντύσετε» το μπάνιο σας, η παρακάτω λίστα θα σας δώσει την απάντηση που ζητάτε:

  • Κισσός: Ως ένα από τα φυτά με τις χαμηλότερες απαιτήσεις φροντίδας, ο κισσός αποτελεί το πλέον κατάλληλο φυτό για να τοποθετηθεί στο μπάνιο σας. Για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα τοποθετήστε τον σε κρεμαστά καλάθια!
  • Δράκαινα: Η δράκαινα συνιστά επίσης, μια καλή επιλογή για το μπάνιο σας, αφού έχει ελάχιστες απαιτήσεις ως φυτό. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό, τροπικό και δενδροειδές φυτό με σχετικά αργή ανάπτυξη, το οποίο ξεχωρίζει για τα μυτερά λογχοειδή φύλλα του.

  • Σανσεβιέρια: Η σανσεβιέρια αποτελεί ένα πολυετές φυτό με μακριά και μυτερά φύλλα, γεμάτα ίνες, το οποίο προσαρμόζεται πολύ εύκολα σε διαφορετικά επίπεδα φωτός, καθαρίζει τον αέρα και είναι πολύ ανθεκτική, γεγονός που την καθιστά ιδανικό φυτό για χώρους όπως το μπάνιο, ακόμη και όταν αυτό δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινό!
  • Ζάμια: Η ζάμια αποτελεί και αυτή με τη σειρά της ένα ιδιαίτερα εύκολο φυτό με ελάχιστες απαιτήσεις φροντίδας, το οποίο θα αναδείξει μοναδικά το μπάνιο σας χάρη στο μοναδικό του φύλλωμα!

  • Φτέρη: Η τροπική και ιδιαίτερα δημοφιλής φτέρη χαρακτηρίζεται από τα λαμπερά καταπράσινα ελικοειδή φύλλα της που είναι σκληρά και κρέμονται προς τα κάτω. Ιδανική θέση γι’ αυτήν αποτελούν οι κρεμαστές ή ψηλές γλάστρες, οι οποίες θα συμπληρώσουν αρμονικά το σκηνικό χαλάρωσης και ηρεμίας που θέλουμε να έχει ο συγκεκριμένος χώρος.
  • Χλωρόφυτο: Το χλωρόφυτο, γνωστό και ως «φυτό αράχνη»  είναι ένα εντυπωσιακό φυτό εσωτερικού χώρου με στενόμακρα δίχρωμα φύλλα, χρώματος πράσινου και μπεζ, το οποίο εκτός του ότι φαίνεται υπέροχο σε κρεμαστές γλάστρες και καλάθια, μπορεί να “αντέξει” και στις συνθήκες ενός σκοτεινού μπάνιου!

  • Καλαθέα: Η καλαθέα αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου χάρη στα μεγάλα και γυαλιστερά φύλλα της, τα οποία απαντώνται σε διάφορες μορφές, αφού είναι είτε στενόμακρα, είτε στρογγυλά σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς και ιδιαίτερα ριγέ σχέδια. Θα προσαρμοστεί εύκολα ακόμη και σε όχι τόσο φωτεινά μπάνια, αφού αγαπά το έμμεσο φως και την υψηλή υγρασία.
  • Αγλαόνημα: Το αγλαόνημα εκτός από εξαιρετικά εύκολο στη φροντίδα του, είναι διάσημο για τα φύλλα του, τα οποία εμφανίζουν εντυπωσιακές διαφοροποιήσεις. Σαν φυτό μπορεί να επιβιώσει και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, γεγονός που το καθιστά μια ακόμη καλή επιλογή για τη διακόσμηση του μπάνιου σας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι

Back to Top