23210 85579 Αποστολές σε όλη την Ελλάδα
Πώς θα φροντίσετε τα φυτά σας το καλοκαίρι!

Ποιος δεν αγαπά το καλοκαίρι; Τις μεγάλες μέρες του, τις ζεστές νύχτες του και την ευκαιρία για χαλάρωση και ξεκούραση;  Σίγουρα όλοι μας! Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τα αγαπημένα μας φυτά, για τα οποία αυτή είναι η εποχή του χρόνου, όπου οι συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξή τους! Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το σωστό πότισμα, η σωστή χρήση του φωτός και της θέσης τους στο χώρο μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ευρωστία τους. Στο παρόν άρθρο λοιπόν θα δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τα φυτά σας χαρούμενα την περίοδο του θέρους.

Διατηρήστε την ενυδάτωση τους!

Το καλοκαίρι οι ανάγκες των φυτών μας σε νερό αυξάνονται, απαιτώντας συχνότερα ποτίσματα σε σχέση με τους χειμερινούς μήνες. Θα πρέπει λοιπόν να φροντίσετε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα φυτά σας να λαμβάνουν την απαραίτητη ενυδάτωση που χρειάζονται για την επιβίωσή τους. Αν το επιτρέπει το πρόγραμμά σας θα σας προτείναμε να τα ποτίζετε είτε νωρίς το πρωί, είτε το βράδυ, όταν ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός, ώστε να αποφύγετε πιθανή γρήγορη εξάτμιση του νερού και της υγρασίας τους. Αν παρατηρήσετε ότι το μείγμα της γλάστρας σας στεγνώνει πολύ γρήγορα, μπορείτε να προσθέσετε χαλίκια ενισχύοντας την υγρασία του.

Πώς θα φροντίσετε τα φυτά σας το καλοκαίρι!
Πηγή: www.salisburygreenhouse.com

 Ελέγξτε τη θέση τους στον ήλιο!

Το καλοκαίρι στη χώρα μας είναι ηλιόλουστο και ζεστό. Εάν το φυλλώδες φυτό σας βρίσκεται σε σημείο όπου λαμβάνει έντονο και άμεσο ηλιακό φως, ίσως να ήταν καλό να το μετακινήσετε λίγο πιο μακριά από το παράθυρο από το οποίο βρισκόταν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τοποθετώντας το σε κεντρικότερα σημεία του χώρου.

Πώς θα φροντίσετε τα φυτά σας το καλοκαίρι!
Πηγή: www.gardeningknowhow.com

Περιστρέψτε τα!

Μια άλλη σημαντική συμβουλή για το καλοκαίρι αφορά στην ανάγκη περιστροφής των φυτών σας , μία φορά την εβδομάδα ή δύο, έτσι ώστε κάθε πλευρά τους να έχει ίση έκθεση στον ήλιο. Αυτό θα τους βοηθήσει να μην κλίνουν προς μία πλευρά .

Προσοχή με τον κλιματισμό!

Είναι λογικό κατά τη διάρκεια του ζεστού θέρους να θέλετε να νιώθετε διαρκώς τη δροσερή ατμόσφαιρα που χαρίζει ένα κλιματιστικό, όμως θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του. Αποφύγετε τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αν θέλετε να παραμείνουν χαρούμενα τα φυτά σας και προσέξτε να αποφύγετε επίσης και την άμεση έκθεσή τους σε αυτό.  Κατά γενικό κανόνα, κρατήστε όλα τα φυτά μακριά από μονάδες A/C. Τα περισσότερα κοινά φυτά εσωτερικού χώρου άλλωστε προέρχονται από τροπικά κλίματα, οπότε όσο πιο ζεστό και υγρό είναι το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται, τόσο το καλύτερο για αυτά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλάθι

Back to Top