23210 85579 Αποστολές σε όλη την Ελλάδα
Πώς θα φροντίσετε τα φυτά σας, ενώ λείπετε σε διακοπές!

Ετοιμάζεστε για διακοπές και έχετε αγωνία για την περιποίηση των πράσινων “φίλων” σας για το χρονικό διάστημα της απουσίας σας; Μην αγχώνεστε! Υπάρχουν λύσεις και θα σας τις δώσουμε μέσα από αυτό το άρθρο!

Φροντίστε για το φως

Αρχικά, το πρώτο πράγμα που στερούμε στα φυτά μας όταν φεύγουμε για διακοπές είναι το φως. Καθώς κλείνουμε το σπίτι υπό τον φόβο των κλεφτών τα φυτά μας στερούνται την πολύτιμη ενέργεια που τους χαρίζει ο ήλιος, ώστε να φωτοσυνθέσουν και να παράξουν την τροφή τους. Αυτός είναι και ο λόγος, που επιστρέφοντας τα βρίσκουμε ταλαιπωρημένα και κίτρινα. Μία λύση είναι, αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα τοποθετήσουμε σε μέρος όπου θα δέχονται το φως της ημέρας, να τους παρέχουμε τεχνητό φωτισμό με εναλλαγή ημέρας και νύχτας μιμούμενοι αυτό της φύσης.

Γεμίστε τη μπανιέρα ή το νεροχύτη

Αν έχετε μικρά φυτά μπορείτε να τα τοποθετήσετε στη μπανιέρα με λίγο νερό, φροντίζοντας να βρίσκονται σε γλάστρες με οπές αποστράγγισης. Στο χώρο του μπάνιου επικρατούν συνθήκες δροσιάς και υγρασίας, βοηθώντας τα να διατηρηθούν εύρωστα. Επειδή το νερό θα είναι σε χαμηλή στάθμη οι γλάστρες θα έχουν την απαραίτητη υγρασία, αλλά δεν θα σαπίσουν. Μια άλλη καλή επιλογή είναι ο νεροχύτης  της κουζίνας σας, τον οποίο θα μπορούσατε να γεμίσετε με λίγο νερό, τοποθετώντας πέτρες ή βότσαλα πάνω στις οποίες θα βρίσκονται τα φυτά σας, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες υγρασίας τους.

**Προσοχή! Η επιλογή αυτή ενδείκνυται για τις περιπτώσεις που υπάρχει φυσικό φως στο μπάνιο.

Πώς θα φροντίσετε τα φυτά σας, ενώ λείπετε σε διακοπές!
Πηγή: smartgardenguide.com

Επιλέξτε το αυτό-πότισμα

Για τις μεγάλες γλάστρες που δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν στη μπανιέρα ή το νιπτήρα, μια καλή λύση είναι το αυτό-πότισμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιες από τις προτάσεις μας, όπως:

Πότισμα Φυτών Aquaflora Holiday Basic

Πώς θα φροντίσετε τα φυτά σας, ενώ λείπετε σε διακοπές!
Πότισμα Φυτών “Aquaflora Holiday Basic”: 6.90€

Ένα σύστημα στάγδην ποτίσματος για γλάστρες που θα κρατήσει όλα τα φυτά του σπιτιού κανονικά ποτισμένα κατά την απουσία σας σε εκδρομές, ταξίδια ή διακοπές.

Κρύσταλλοι εξοικονόμησης νερού

Πώς θα φροντίσετε τα φυτά σας, ενώ λείπετε σε διακοπές!
Κρύσταλλοι εξοικονόμησης νερού Aquaplant 100g: 5.90€

Οι κρύσταλλοι έχουν την ικανότητα να απορροφούν νερό τετραπλάσιο του όγκου τους. Αυτή η ιδιότητά τους μπορεί να μειώσει τη συχνότητα ποτίσματος έως και 50%, να βελτιώσει τον αερισμό του εδάφους και να περιορίσει το ξέπλυμα των θρεπτικών ουσιών και λιπασμάτων.

Ένα καλό μπάνιο πριν την αναχώρηση

Την προηγούμενη μέρα αναχώρησης για το ταξίδι σας, μαζέψτε όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου και χαρίστε τους  ένα καλό πότισμα, στραγγίζοντας όλη την περίσσεια νερού από τα πιατάκια τους.

Κάντε ένα μίνι τσεκ απ!

Ελέγξτε την υγεία των φυτών σας πριν φύγετε για διακοπές,  αφαιρώντας τυχόν νεκρά φύλλα ή λουλούδια. Ένα φυτό το οποίο είναι υγιές, μπορεί να ανταπεξέλθει τις κακουχίες και μια παροδική παραμέληση… λόγω διακοπών.

Καλές Διακοπές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλάθι

Back to Top