23210 85579 - Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 60€
Feng Shui και φυτά

Τα φυτά που θ’ αλλάξουν την ενέργεια του σπιτιού σου, σύμφωνα με το Feng Shui.

Είναι απολύτως λογικό να θέλεις θετική ενέργεια στο σπίτι σου και να την επιζητάς με κάθε τρόπο. Δεν μπορώ να σου υπογράψω πως ένα φυτό μπορεί ν’ αλλάξει την τύχη σου αλλά αν πιστέψεις πως η τύχη σου μπορεί ν’ αλλάξει, τότε σίγουρα αυτό θα συμβεί. Άλλωστε, η ζωή και η καθημερινότητα μας τα τελευταία χρόνια είναι τόσο δύσκολη που αναζητούμε με αγωνία μικρές αφορμές που θα μας κάνουν να ελπίζουμε. Αν μπορεί συνεπώς ένα φυτό, εκτός από το να ομορφύνει τον χώρο μας, να μας γεμίσει και με θετικά συναισθήματα, δεν έχουμε παρά να το βάλουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στο σπίτι μας.

Λίγα λόγια για το Feng Shui. Ποια είναι η φιλοσοφία του;

Feng Shui φιλοσοφία

Το φενγκ σούι, που ακριβέστερα ονομάζεται φανγκ σουέι, αποτελεί ένα σύστημα παραδοσιακής κινεζικής γεωμαντείας που υποστηρίζει πως η τοποθέτηση των αντικειμένων στον χώρο παίζει ρόλο στη ροή της καλής ενέργειας. Στα κινέζικα ο όρος σημαίνει γη και νερό και στην αρχαιότητα κύριος στόχος του ήταν η εύρεση της κατάλληλης έκτασης με καλή ενέργεια για την ανέγερση πόλεων ή σπιτιών. Το  FengShui υποστηρίζει πως όλα σχετίζονται με το τσι, μια ενέργεια δηλαδή που επηρεάζεται από τα πέντε βασικά στοιχεία του νερού, της φωτιάς, του ξύλου, του μετάλλου και της γης που αλληλοεπιδρούν. Καθώς η ανθρώπινη γλώσσα είναι ανίκανη να εξηγήσει την ύπαρξη μας στον κόσμο, η ενέργεια παίρνει αυτό τον ρόλο με τη δύναμη που κατέχει. Εκείνη είναι που έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει όλους τους τομείς της ζωής μας, φέρνοντας πλούτο, αρμονία κι ευημερία.

Ποια φυτά βοηθούν την ροή της καλής ενέργειας σύμφωνα με το Feng Shui

Φίκος – Ficus Ginseng bonsai mini
Φίκος – Ficus Ginseng bonsai mini

Το πρώτο φυτό στο οποίο θ’ αναφερθούμε είναι και το πιο ευρέως διαδεδομένο και συνδεδεμένο με τη φιλοσοφία του Feng Shui. Μπορεί το bonsai να χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση και φροντίδα αλλά υπόσχεται να φέρει πολύ καλή ενέργεια στον χώρο σου.

Lucky Bamboo Stem Spiral 50cm
Lucky Bamboo Stem Spiral 50cm

Εξίσου γνωστό για τις ευεργετικές ιδιότητες στη ζωή σου είναι και το bamboo, το οποίο φέρνει καλή τύχη σ’ οποιοδήποτε τομέα της ζωής σου επιλέξεις ανάλογα με τον αριθμό των κλαδιών που θα βάλεις στο βάζο σου.

Κρασούλα – Sinocrassula yunnanensis
Κρασούλα – Sinocrassula yunnanensis

Βάζω στοίχημα πως θα έχεις ακούσει για την κρασούλα ή αλλιώς money tree που όπως λέει και τ’ όνομα της φέρνει χρήματα στο σπίτι. Όπως όλα τα παχύφυτα, έτσι κι αυτό φέρνει τύχη στο σπίτι που το κατέχει ενώ προορίζεται και για επιχειρήσεις που επιθυμούν μεγάλο τζίρο.

Θα προχωρήσω στον πόθο που εκτός από καλότυχος είναι και πανέμορφος. Αναπτύσσεται τόσο σ’ εσωτερικό, όσο και εξωτερικό χώρο, και φυσικά φέρνει καλοτυχία στο σπίτι.

Πόθος – Epipremnum aureum Golden Pothos
Πόθος – Epipremnum aureum Golden Pothos

Θα κλείσω με το σπαθίφυλλο που αξίζει μια θέση στον χώρο σου, απλά και μόνο για την ομορφιά του. Μάλιστα, κοντά στην είσοδο της οικίας σου, θα φέρει πλούτο, ευτυχία και πραγματική αγάπη.

Όποιο φυτό κι αν επιλέξεις να βάλεις στον χώρο σου, μη δεις τις γλάστρες σου σαν ένα θαύμα που θ’ αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη τη ζωή σου. Είναι καλύτερο να τις θεωρήσεις μια γλυκιά υπενθύμιση πως πρέπει ν’ αδράξεις τις ευκαιρίες και να κυνηγήσεις τους στόχους και τα όνειρα σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καλάθι

Back to Top