23210 85579 Αποστολές σε όλη την Ελλάδα

Η αγαπημένη μας μονστέρα στο «μικροσκόπιο»

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άνετα ως η «βασίλισσα» των φυτών εσωτερικού χώρου! Ο λόγος για την αγαπημένη μας monstera deliciosa, την οποία σήμερα βάζουμε στο «μικροσκόπιο» δίνοντάς σας μερικές ιδιαίτερες και περίεργες πληροφορίες γι’ αυτή!

1)Τροπικά φρούτα μονστέρα!

5 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για τη μονστέρα!
Πηγή:houseraccoon.com

Κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε για τη μονστέρα deliciosa είναι το γεγονός ότι στο φυσικό της περιβάλλον ανθίζει, βγάζοντας βρώσιμους καρπούς! Τα ιδιαίτερα αυτά τροπικά φρούτα είναι στενόμακρα και πράσινα και θυμίζουν πολύ οπτικά στο γνωστό μας καλαμπόκι. Η γεύση τους δε, λέγεται ότι είναι απίθανη και ότι θυμίζει πολύ ένα συνδυασμό από φράουλα, μπανάνα και ανανά! Προσοχή όμως! Ο καρπός τους ενώ είναι πολύ νόστιμος, είναι επίσης και αρκετά επικίνδυνος εάν φαγωθεί πριν ωριμάσει, καθώς περιέχει μια επιβλαβή ουσία που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό του στόματος, του λαιμού και του εντέρου.

5 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για τη μονστέρα!
Πηγή:houseraccoon.com

2)Οι τρύπες στο φύλλωμά της έχουν λόγο ύπαρξης!

Οι χαρακτηριστικές διαιρέσεις της παρυφής και οι οπές των «ώριμων» φύλλων της μονστέρα, εκτός από καλλωπιστικό κάλλος, έχουν και λειτουργικό λόγο ύπαρξης! Όπως είναι γνωστό το φυσικό περιβάλλον αυτών των φυτών είναι τα τροπικά δάση. Ο λόγος λοιπόν που αναπτύσσουν αυτές τις χαρακτηριστικές σχισμές είναι για να μπορούν να  αντέχουν σε έντονες βροχοπτώσεις και ανέμους!

3)Μονστέρα όπως λέμε παράξενο στα λατινικά!

5 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για τη μονστέρα!
Πηγή: pinterest

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα πληροφορία για τη μονστέρα αφορά στην ονομασία της. Το όνομα «μονστέρα» προέρχεται από τη λατινική λέξη «monstera» που θα πει περίεργος/παράξενος! Ονομάστηκε έτσι λοιπόν, λόγω του ιδιαίτερου και παράξενου φυλλώματός της. Όσο για την ποικιλία deliciosa, το όνομά της στα λατινικά θα πει νόστιμη, λόγω των εύγεστων καρπών της που αναφέραμε προηγουμένως.

4) Όμορφη αλλά τοξική!

Η monstera deliciosa αποτελεί τοξικό φυτό για τους τετράποδους φίλους σας, καθώς σύμφωνα με το aASPCA , περιέχει οξαλικό ασβέστιο, το οποίο είναι επικίνδυνο για την υγεία τους σε περίπτωση κατάποσης.

5) Με διαφορά πόντων!

Τα φυτά που καλλιεργούμε στους χώρους μας μπορούν να φτάσουν σε ύψος τα 2-3 μέτρα, όμως οι άγριες μονστέρες στο φυσικό τους περιβάλλον φθάνουν τα 20 μέτρα ύψος με φύλλα έως και ένα μέτρο πλάτος!

5 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για τη μονστέρα!
Πηγή: pinterest

2 Replies to “5 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για τη μονστέρα!”

  1. ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΕΑΣ

    Παρακαλώ πολύ θα ήθελα να μού πείτε εάν έχετε ένα φυτό πού λέγεται ΚΙΝΤΙΣΟΥΣ . Το είχα και δυστυχώς πρίν έναν μήνα μού ξεράθηκε. Το είχα πάρει μικρό 40 πόντους πρίν μία δεκαετία και είχε φτάσει τα 5 μέτρα. Το είχα φυτέψει σε ένα χωριό της Μάνης και οι τουρίστες το είχαν βγάλει εκατοντάδες φωτογραφίες.λόγω του κίτρινου χρώματος τών λουλουδιών. Από Απρίλιο μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου το φυτό ήταν κατακίτρινο το ψιλό φυλαράκι που είχε εξαφανιζόταν από τα άνθη.

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλάθι

Back to Top